fbpx

Elektronske novine Turističke organizacije Zlatibor

Novo ruho jezera i labudovi

Turistička organizacija Zlatibor objavila je petnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Danijele Andžić, vlasnice agencije za turizam i nekretnine ”Zlatibor turs” i menadžerke u ”Zlatiborskim konacima”,  dok nam tema broja donosi priču o novim izazovima najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine. Tu je zanimljiva priča o roniocima ronilačkog kluba S.D.T. “Svet Ronjenja” koji su istraživali bigrene kade Stopića pećine.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao idealnoj destinaciji za sportiste i rekreativce. Zlatibor postaje lider u sportskom turizmu. Napravljeni su tereni, dvorane po visokim standardima a konstantno se radi na što boljim uslovima za pripreme sportskih ekipa. Ovih dana se privode kraju radovi na renoviranju dela smeštaja u Turističko-rekreativnom kompleksu “Zlatibor”.

Još jedna od interesantnih priča martovskog broja je i priča o „Quantum Wellness’’-u  hotela „Buket” na Zlatiboru. Reč je o novom modelu wellness paketa i funkcionalnog odmora, koji sprovodi doktorka Bojana Kuzeljević.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom meseca marta obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o održanom Prvenstvu Srbije u nordijskom skijanju sa učesnicima iz zemlje i okruženja. Veliku pažnju je privukla stalna postavka Milića od Mačve u galeriji Kulturnog centra. Ova oaza umetnosti ugostila je užičkog umetnika i profesora crtanja Dragoljuba Kaplanovića Kaplana, kao i Đorđa Stanića i Božidara Joksimovića, koji su se predstavili izložbom slika i rukotvorina.

Martovsko izdanje Elektronskih novina predstavlja spoj luksuza i tradicije u srcu prirode – apart hotel “Konak Zlatibor”, kao i novu dimenziju gastronomije u restoranu ”Kalem by Zak Mountain Concept”.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o jelu predaka, kačamaku, koji je vremenom postao delikates.

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!