fbpx

Elektronska evidencija turističkog prometa u Crnoj Gori

work

Vlada je planirala da poveže Registar boravka stranaca sa Centralnim turističkim registrom, kako bi došla do preciznije evidencije boravka turista u Crnoj Gori, kao i bolje naplate prihoda, odnosno elektronske evidencije turističkog prometa.

Ta informacije je sadržana u Nacrtu Programa ekonomskih reformi (PER) za period od naredne do 2024. godine, o kojem se javna rasprava završava krajem ove sedmice, pišu Vijesti.

Siva zona poslovanja prisutna je kod velikog broja zemalja, pa tako i u Crnoj Gori i već duži niz godina predstavlja jedan od najvećih izazova, sa kojim se suočava privreda, posebno kada je reč o uslužnim delatnostima, odnosno u turizmu, trgovini i građevinarstvu.

Mera uspostavljanja elektornske evidencje turističkog prometa podrazumeva unapređenje sistema evidencije boravka turista u Crnoj Gori kroz povezivanje Registra boravaka stranaca i Centralnog turističkog registra uz izradu mobilne aplikacije za prijavu gostiju.

Osnovni cilj je stvaranje preduslova da se na sveobuhvatan način obezbede tačni i ažurni podaci o ostvarenom turističkom prometu, objašnjeno je u Nacrtu PER-a.

U dokumentu se navodi da se ti podaci odnose na broj i strukturu gostiju u ugostiteljskim objektima, ostvarena noćenja i vreme boravka.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!