fbpx

Ekipa britanskog The Telegrapha boravi u Zadarskoj županiji

Croatia

U organizaciji HTZ-a i Predstavništva HTZ-a u Londonu, ekipa prestižnog britanskog lista The Telegrapha do 6. avgusta boraviće na području Zadarske županije, odnosno na Dugom otoku. Reč je o novinarki Mary Novakovich i fotografu Adamu Batterbyu koji u Hrvatskoj borave s ciljem pisanja reportaže za ovaj popularni britanski list kojeg mesečno prati preko 20 miliona čitalaca.

Fokus reportaže biće na turističkoj ponudi i specifičnostima Dugog otoka, uz poseban osvrt na novootvorenu Villu Nai 3.3. Tokom boravka u Hrvatskoj novinarsko-snimateljska ekipa obićiće Severozapadni deo Dugog otoka, svetionik Veli Rat i zaliv Sakarun, Park prirode Telašćicu, Špilju Golubinka te ostale zanimljivosti i prirodne lepote Dugog otoka. U organizaciji putovanja učestvuje Turistička zajednica Zadarske županije.

„Nakon što su Britancima omogućena putovanja primećujemo rast broja dolazaka i noćenja s ovog tržišta prema hrvatskim destinacijama. Naime, trenutno u našoj zemlji boravi više od 10 000 britanskih gostiju, a pre 19. jula, kada su bili zatvoreni, u Hrvatskoj ih je bilo oko 3 000. U nastavku sezone očekujemo dalji rast prometa na koji vrlo dobro utiče i sve veći broj aviolinija koje prometuju prema hrvatskim aerodromima“, izjavila je Darija Reić, direktorka Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Podsetimo, Mary Novakovich renomirana je britanska novinarka hrvatskog porekla koja iza sebe ima brojne objave na temu Hrvatske, hrvatskog turizma i destinacija u prestižnim britanskim magazinima, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!