fbpx

Edukacija „Čisto i sigurno” održana na Zlatiboru

Edukacija cisto i sigurno Zlatibor

U kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru 12. aprila je održana edukacija „Čisto i sigurno”. Namenjena pružaocima turističkih usluga, među kojima su hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa, kao i drugi zaposleni koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda.

Uvodnu reč kao domaćin skupa održao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. Edukaciju je svojim pozdravnim govorom u ime organizatora uveličao prof. dr Georgi Genov, direktor Udruženja ”HORES”, koji je govorio o prilagođavanju turizma postkovid situaciji. Ovom prilikom obratila se i Slađana Sekulić, specijalista interne medicine, koja je istakla preventivne mere sprečavanja zaražavanja od kovida–19 u sektoru turizma i smeštaja.

Edukacije se realizuju u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija kovid -19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi ‘’HORES’’ uz institucionalnu podršku Turističke organizacije Srbije. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i obuče turistički i ugostitljski radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

Polaznici obuke su dobili sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19.

Autor: Turistička organizacija Zlatibor

Fotografija: Turistička organizacija Zlatibor

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!