fbpx

Dve ruske kompanije dobile dozvolu za direktne letove za Podgoricu

airplane-2619434_1920

Dve ruske avio-kompanije dobile su odobrenje Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, Rosaviatsiya, za pokretanje novih letova za Podgoricu, saopšteno je na iz Aerodroma Crne Gore.

Kako je navedeno, reč je o kompanijama Nordwind Airlines i Ural Airlines. Nordwind je dobio dozvolu za do dva leta sedmično, dok će Ural imati jednu sedmičnu rotaciju. 

Podsjetimo, kompanija Ural Airlines je trebalo da započne sa operacijama ka Tivtu u aprilu, međutim, let je otkazan u poslednjem trenutku pred polijetanje

U Rusiji je nedavno boravio i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je za ruske medije poručio da se nada skorom obnavljanju letova između dve zemlje.

– Direktni letovi su u apsolutnom interesu građana obje zemlje, pa je prirodno da oni budu obnovljeni s obzirom na sve preduslove koji na to utiču. Nadamo se da će se to uskoro i desiti i da će turisti nesmetano moći da dolaze u Crnu Goru – rekao je.
Državljani Rusije u Crnu Goru mogu ući bez ikakvih ograničenja, a Vlada je obezbijedila besplatan PCR test svim turistima kojima je on potreban za povratak u matičnu zemlju. Turistima koji se zaraze u našoj zemlji biće obezbijeđeno i besplatno lečenje.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!