fbpx

Đurović: Turistička sezona bolja od prethodne

pexels-photo-5667729

Uprkos ocenama da turistička sezona nije dobra, brojke pokazuju drugačije – da je bolja od prethodne, a ne odudara od rekordne 2019. godine, tvrdi u razgovoru za Televiziju Crne Gore ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Uprkos tome što je veliki broj negativnih komentara o turističkoj sezoni i čuje se da su plaže prazne, da nema tolikog broja turista, brojke, kaže Đurović, govore da na današnji dan imamo 141.784 turista u Crnoj Gori.

– To je više nego prošle godine, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu to je samo nekih 16% manje. Ako uzmemo u obzir da imamo rat na području Evrope, da su se otvorila druga tržišta – aktivna Grčka, briljantna Hrvatska, Egipat, Tunis, to uopšte nije loš rezultat. Svi gradovi, dakle, od 2021. su bolji, osim Budve, a sada upoređujem sa 2019, kao dobar parametar, a to je da su svi gradovi tu na 90-99%, Tivat bolji od 2019, Kolašin, imate Podgoricu, koja je 40% bolja – pojašnjava Đurović.

On je kazao da prvi put imamo ravnomerno raspoređene turiste, što je dobra stvar.

– Prvi put imamo aktivan sever Crne Gore, što nas raduje i pokazuje da je dobra strategija Vlade da se razvija i da se ulaže u sever Crne Gore, a to ću vam reći i primerom da je Žabljak 30% bolji nego 2019. godine. Dakle, ne prošlu, nego 2019, rekordnu godinu – kazao je ministar.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!