fbpx

Durmitor među sedam najlepših mesta za hajking u Evropi 

C11C98C7-DAD3-49F6-AF69-CFA3A29E752F

Prestižni britanski magazin o putovanjima Conde Nast Traveller objavio je u svom onlajn izdanju listu TOP 7 najlepših mesta za hiking (hajking) u Evropi, među kojima se nalazi i Nacionalni park Durmitor.
Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), među najlepšim mestima za hajking koja se nalaze u Engleskoj, Poljskoj, Portugalu, Turskoj, Irskoj i Španiji, našao se i Nacionalni park Durmitor za koji navode da poseduje zadivljujuće prirodne lepote.
– Svaki pokušaj da se Durmitor opiše vodio bi do jedne činjenice, a to je zapanjujuća prirodna lepota. Sa 48 vrhova koji dosežu visinu i više od 2.000 metara i centralni deo – Nacionalni park, koji je proglašen kulturnom baštinom od strane UNESCO-a, budi maštu – navodi se u članku. 
Ističu da za razliku od velikih gužvi na crnogorskom primorju, turisti mogu na Durmitoru uživati u prirodi i tišini, te imati fantastičan odmor.
– Da biste osetili prave čari nacionalnog parka, morali biste da provedete najmanje jedan ili dva dana u planinarenju po njegovim vrhovima i istraživanju njegovih kristalnih jezera. Verovatno će vam biti teško da odlučite kojom stazom da krenete, jer su mnoge od njih zaista spektakularne – piše u članku.
Časopis Conde Nast Traveller preporučuje uspon na vrh Prutaš na 2393 metara nadmorske visine i hajking stazom Škrka tokom koje možete uživati u pogledu na brojna jezera, planine i šume u centralnom delu masiva Durmitor. 
Conde Nast Traveller sa dva miliona pregleda online izdanja, oko 140.000 čitalaca po štampanom izdanju i tri miliona pratilaca na društvenim mrežama, predstavlja jedan od najpoznatijih magazina iz oblasti putovanja. Deo je medijske grupe Conde Nast koja poseduje više prestižnih publikacija i medija među kojima su i Vogue, Vanity Fair, Reddit, Brides, Glamour, Golf Digest i drugi.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!