fbpx

Duplo više turista u Beogradu u prvih sedam meseci

beograd

U prvih sedam meseci ove godine, ukupno 592.827 turista je posetilo Beograd, što je duplo više u odnosu na isti period prošle godine, od čega su 484.092 strani gosti. Ukupan broj ostvarenih noćenja u Beogradu u ovom periodu bio je 1.635.192 što je za 64% više.

Samo u julu mesecu Beograd je imao 122.491 gostiju (porast od 45% u odnosu na jul 2021. godine) od čega su 107.213 (+53%) gosti iz inostranstva. Broj ostvarenih noćenja u julu u beogradskim smeštajnim kapacitetima bio je 314.485 od čega su 270.934 ostvarili strani gosti. Među najbrojnijim turistima u julu bili su Turci, Nemci, Rusi, Indijci i Rumuni.

Najbrojniji gosti od početka godine su iz Rusije, Turske, BiH, Nemačke i Hrvatske, dok su najveći broj noćenja ostvarili Rusi i Turci, zatim gosti iz Nemačke, BiH i Indije.

“Porast broja turista u Beogradu je za oko 350 hiljada po mesecu, što je iznad proseka. Između 80% i 85% turista u Beogradu čine strani gosti. Ključna reč za brz oporavak i rast turizma u Beogradu je poverenje, i sposobnost da se prilagodimo izazovima zahvaljujući čemu u Beograd dolaze turisti iz čitavog sveta, a u najvećem broju iz onih zemalja odakle se putovanja lako realizuju budući da je dostupnost destinacije osnovni preduslov za dobre rezultate u turizmu.”, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!