fbpx

Dubrovnik će mesec dana biti domaćin digitalnim nomadima iz celog sveta

dubrovnik

Prvim danom ožujka, završen i zadnji proces vezano uz regulaciju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. 

Naime, objavljen je online sustav za elektroničku predaju zahtjeva za digitalne nomade, te su tako jasno definirani svi uvjeti i postupak prijave vezano uz regulaciju viza za digitalne nomade u Hrvatskoj.

Digitalni nomadi iz cijeloga svijeta na mjesec dana se sele u Dubrovnik

Nakon što je u listopadu prošle godine Dubrovnik bio domaćin prve konferencije za digitalne nomade, pokrenut je novi projekt. Naime, u suradnji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, te Saltwater Nomads i Total Croatia News, započelo je natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta.

Pobjednici natjecanja, njih deset, će sudjelovati u programu “The Dubrovnik  digital nomad-in-residence”, a u sklopu programa provest će mjesec dana u Dubrovniku i sudjelovati na konferenciji. U tom razdoblju pohađat će radionice koje će za cilj imati stvaranje strateškog i održivog smjera kojim bi Grad trebao krenuti i prilagoditi se COVID-19 izazovima. Osim toga aktivnosti u programu namijenjene su i doprinosu jačanja ugleda grada među digitalnim nomadima na globalnoj razini.

Sretnih deset digitalnih nomada odabranih ovim natjecanjem osvojit će smještaj i turističke ture. U sklopu konferencije proći će obuku za stručno usavršavanje, sudjelovati u radionicama i predstaviti svoja saznanja o oblikovanju Dubrovnika kao grada prilagođenog digitalnim nomadima. Dubrovnik će, s druge strane, dobiti izvrsnu promociju u globalnoj zajednici digitalnih nomada. Podsjetimo, nedavno su CNN i Lonely Planet naveli Hrvatsku kao idealnu destinaciju za digitalne nomade, te nam time osigurali ogroman besplatni medijski prostor i veliki globalni medijski doseg. 

Grad Dubrovnik ponovno je među prvima! Nakon što smo s partnerima organizirali prvu konferenciju za digitalne nomade u Hrvatskoj, krećemo i s jednim potpuno novim konceptom kako bismo pokazali da je Dubrovnik idealna destinacija za digitalne nomade. Danas je krenuo prvi u svijetu natječaj za digitalne nomade koji će mjesec dana, kao promotori destinacije, živjeti i raditi u našem gradu” izjavio je Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika.

Projekt će započeti 23. travnja, a završit će se 23. svibnja 2021. Prijave za natjecanje otvorene su danas, a traju do 31. ožujka. Prijava i više informacija o projektu mogu se pronaći na stranicama Saltwater Nomads.

Trenutno je 18 zahtjeva u obradi za vize za digitalne nomade, a 5 digitalnih nomada službeno je i dobilo vizu za digitalne nomade.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!