fbpx

Donacija dezinfekcionih sredstava i opreme u okviru projekta ,,Čisto i sigurno”

Turistička organizacija Beograda

Beograd, 29. april – U okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, Evropska unija realizuje projekat donacije neophodnih zdravstveno-bezbednosnih sredstava i mera radi sprečavanja širenja virusa COVID- 19. Uokviru projekta „Čisto i sigurno”, Turističkoj organizaciji Beograda je dodeljen dezinfekcioni materijal za raspodelu ugostiteljskim objektima, i turističkim mestima kako bi svoj posao obavljali u skladu sa propisanim merama i gostima priuštili bezbedan boravak u našem gradu.

Turistička organizacija Beograda je danas počela raspodelu doniranog dezinfekcionog materijala i opreme namenjene smeštajnim kapacitetima u Beogradu, ustanovama koje turisti i građani posećuju ili priređuju programe za turiste i građane, kao i javnim površinama koje turisti i građani koriste. Među privrednim subjektima su: hosteli – RJ Aleksa Dejović, RJ Petar Drapšin, RJ Zmaj, RJ Karađorđe, RJ Stevan Čolović, Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle-Beograd; registrovani kampovi u Beogradu – West Camp BG, kamp Dunav, Camping Belgrade Avala, Zornića kuća; JP ,,Beogradska tvrđava”, JKP ,,Gradske pijace”, JP ,,Ada Ciganlija”, JP Emisiona tehnika i veze – Avala; Beo Zoo vrt; Institut za botaniku i botanička bašta ,,Jevremovac”, Šumska uprava Avala, SC ,,Šumice”, Turistička organizacija gradske opštine Surčin, Centar za kulturu Grocka.

U narednom periodu, TOB će podeliti ostatak dezinfekcionih sredstava i opreme i drugim javnim preduzećima u gradu, nekategorizovanim smeštajnim kapacitetima u Beogradu, kao i ustanovama kulture, otvorenim autobusima namenjenim za turističko razgledanje grada, glavnim turističkim atrakcijama, ali i drugim frekventim lokalitetima u gradu.

Projekat je finansiran je od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke, a sprovodi se od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Fotografija: Turistička organizacija Beograda

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!