fbpx

Dodeljene Prizme za novi kvalitet u turističkoj ponudi regiona – Nagrade u BiH dobili etno selo Kotromanićevo i sajam LIST

business-meeting-5395567_1920

Pre četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina Turistička prizma pokrenula je međunarodnu akciju pod nazivom – Za novi kvalitet u turizmu, koja je prvo vođena na prostorima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, da bi je ubrzo proširili na ukupan prostor Ex Yu, zatim na Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju.

Od početka pa do danas, ideja vodilja je bila da se na jedan poseban način doprinese podizanju nivoa turističkih usluga i podstakne inovativnost u turističkoj privredi.

Specifičnost ove akcije je da je vode turistički novinari iz zemalja regiona, kao dobri poznavaoci dešavanja na terenu. Naime, novinari članovi žirija su jedini predlagači i donosioci odluka o nagrađenima, a Prizma i povelja se dodeljuje u 12 kategorija, međutim, praksa je pokazala da žiri nikada nije dodelio priznanja u svim kategorijama u jednoj godini, što dovoljno govori o oštrim kriterijumima prilikom nominacije i odlučivanja.

Međunarodni novinarski žiri je tako i ove godine dodelio samo deset priznanja kompanijama u šest država.

Nagrade u vidu statua koje simbolizuju zarotiranu prizmu u prostoru i povelja, svečano su uručene dobitnicima na poslovnom sajmu WESTM, odnosno na Beogradskom turističkom & MICE forumu 24. novembra održanom na Beogradskom sajmu.

U kategoriji Eko i etno turizam žiri je dodelio dve Prizme. Jednu Zornića kući iz Baćevca u Srbiji i drugu kraljevskom etno selu Kotromanićevo u Ritešiću pokraj Doboja, BiH.

U kategoriji Organizatori putovanja i događaja nagrada je pripala kompaniji Croatia open land tours u Karlovcu, Hrvatska.

U kategoriji Wellness & spa centri i hoteli Prizma je dodeljena hotelu Sunce u Sokobanji, Srbija.

U kategoriji Kongresni centri i hoteli Prizma je pripala Mediteran hotelu & resort u Budvi, Crna Gora.

U kategoriji Destinacije, turističke zajednice i organizacije Prizma je dodeljena Opštini Vižinada u Istri, Hrvatska.

U kategoriji Mali hoteli nagrada je pripala hotelu Maiva u Ohridu, Severna Makedonija.

U kategoriji Restorani Prizma je dodeljena Gostilni Pri Lojzetu, Vipava, Slovenija.

U kategoriji Prateće usluge u turizmu nagrada je dodeljena kompaniji Gold travel u Podgorici, Crna Gora.

U kategoriji Poslovni događaji i manifestacije Prizma je otišla u Bosnu i Hercegovinu, a dodeljena je Lukavačkom sajmu turizma i ekologije List u Lukavcu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!