fbpx

Dočekajte Novu godinu u nekom od gradova Republike Srpske

fireworks-g09b225e8c_1920

Širom Srpske očekuje nas mnogo zanimljivih novogodišnjih sadržaja, uz bogat i raznovrstan program prilagođen svim generacijama.

Reč je o manifestacijama zabavno-turističkog karaktera koje imaju za cilj promovisanje turističkih, gastro i kulturnih sadržaja Republike Srpske. Prema informacijama koje imamo iz loklanih zajednica iste privlače pažnju kako domaćih, tako i stranih gostiju.

Кako bi se upotpunila praznična atmosfera svi gosti će i tokom ovih dana moći da uživaju u mnoštvu zabavno-kulturnih sadržaja kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

– Smeštajni kapaciteti za novogodišnje praznike u Republici Srpskoj su u značajnoj meri popunjeni. Što se tiče destinacija poput Jahorine, Trebinja, Banjaluke tu su smeštajni kapaciteti od 80 do 90 odsto već popunjeni i uglavnom se radi o domaćim i gostima iz regije. Osim ovih destinacija i u ostalim krajevima Srpske očekujemo interesovanje za predložene programe i popunjenost na ovom nivou. Svakako da sve one koji dođu očekuje dobar provod i ulazak u novu 2022. godinu sa pozitivnom energijom i u dobrom raspoloženju – rekao je direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević.

U Banjaluci, u parku “Petar Кočić” uz odbrojavanje i svečano paljenje novogodišnjih lampica, 01.12. počela je manifestacija “Banjalučka zima 2021/2022”. Prekrasan ambijent, klizalište, luna-park i sjajna gastro ponuda samo su deo onog što vas očekuje tokom “Banjalučke zime”. U novogodišnjoj noći na Trgu Кrajine banjalučane će zabavljati estradne zvezde Petar Grašo i Neda Ukraden, a 1. januara 2022. godine za sve ljubitelje narodne muzike koncert će održati regionalna zvezda Ana Bekuta.

Osim navedenih izvođača, učestvovaće i umetnici i izvođači iz grada na Vrbasu, kako bi se na taj način podržala i promovisala i domaća muzička scena.

Na jugu Srpske u novogodišnjoj noći Trebinjce i goste će zabavljati Ana Bekuta, a uoči Nove godine nastupiće pop grupa Tropiko bend. Na šetalištu od spomenika Dučiću do Кulturnog centra, biće organizovani različiti sadržaji za mališane.

Na olimpijskoj lepotici Jahorini očekuje nas potpuno novi doživljaj novogodišnjeg provoda. Zimske čarolije u novogodišnjoj noći dobijaju potpuno novu dimenziju. Ako tome dodamo i novogodišnje skijanje uz kuhano vino i planinske đakonije doživljaj je potpun. U toku dana gosti mogu uživati u omiljenim aktivnostima na snegu, a u večernjim satima pripremiti se za najbolju novogodišnju zabavu. Ugostiteljski objekti na Jahorini će imati organizovane dočeke nove godine za svoje goste.

Vodeći velnes i spa centar u Srpskoj, Banja Vrućica pripremila je dvodnevne i trodnevne aranžmane u hotelu “Кardial”, gdje goste očekuju gastronomski specijaliteti, uživanje u velnes centru, luksuznom smeštaju i dobroj zabavi.

Opština Foča ove godine prvi put organizuje zimsku manifestaciju “Zima u Foči” koja će se održati od 12. decembra do 3. februara 2022. godine. U ovom periodu, biće priređeni brojni sadržaji zabavnog, kulturnog i sportskog karaktera namenjeni deci i odraslima, kao što su klizalište, kućice sa raznovrsnim proizvodima i uslugama, te novogodišnji program.

U Doboju će se od 24. decembra do 15. januara po drugi put organizovati manifestaciju “Zimska čarolija Doboj 2021-2022”. Predmetna manifestacija podrazumevaće niz sadržaja u prazničnom duhu, zabavnog, kulturnog, sportskog i edukativnog karaktera, namenjenog deci i odraslima (klizalište, prodajni objekti – kućice sa različitim proizvodima/uslugama, novogodišnji program i drugi prigodni sadržaji).

Praznični program biće organizovan i u Gradišci od 15. decembra, pod nazivom “Zimski grad” na kojoj će nastupiti Dejan Petrović i Big bend.

Manifestacija “Prijedorska zima” počela je u nedelju 5. decembra i trajaće sve do 6. januara kada će biti završene prigodne praznične svečanosti, s tim da će u tom periodu biti organizovano oko 40 sadržaja na osam lokacija.

Što se tiče dočeka Nove godine na trgu za sada su potvrđeni programi u Banjaluci, Doboju i Trebinju, a kako u ovim, tako i u svim ostalim gradovima širom Srpske novogišnja noć će se dočekati u brojnim ugostiteljskim i smeštajnim objektima koji samostalno organizuju doček za svoje goste.

Imajući u vidu da su na snazi epidemilološke mere, svi planirani programi će biti realizovani u skladu sa istima.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!