fbpx

Dobri turistički rezultati u špici sezone u Neumu, očekuje se i solidna podsezona

town-5691289_1920

Nakon dobrih turističkih rezultata u špici sezone u Neumu očekuju i solidnu podsezonu, no turistički radnici ističu kako će broj dolazaka u devetom i desetom mesecu zavisiti od novih epidemioloških mera u BiH i drugim evropskim zemljama.

‘U ovom kriznom vremenu Neum je ostvario prilično dobre rezultate i možemo ih porediti s onima iz 2019. godine. Prema procenama ugostiteljskih radnika i hotelijera, na vrhuncu sezone Neum je posetilo 15.000 gostiju” – izjavio je neumski načelnik Dragan Jurković.

Dodao je kako tačne podatke o broju ostvarenih noćenja nema niko, jer Turistička zajednica HNŽ-a nema kapaciteta propratiti brojke ostvarenih dolazaka gostiju, odnosno noćenja.

Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istakao kako će rezultati uveliko zavisiti od epidemioloških mera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim evropskim zemljama s obzirom da je ove godine u neumskim hotelima odsedao i značajan broj gostiju iz Francuske i Nemačke.

Ukazao je kako Neum postaje poželjna turistička destinacija kroz celu godinu, dodavši kako je početak sezone bio kao nikada dosad, iako su cene smeštaja bile za oko 15 posto veće u odnosu na prošlu godinu, te da sezona nikada ranije nije krenula.

Načelnik opštine Neum naglasio je kako se svake godine izdvajaju značajna sredstva za uređenje Neuma, a u planu je dalje uređenje obale i obalnog pojasa te šetališta, za šta očekuju pomoć i viših nivoa vlasti.

”Aktiviranje predloga zakona o opštinskim i turističkim zajednicama puno bi značilo za opštinu Neum budući da mi trenutno nemamo nikakvih prihoda, a svake godine uložimo i do 300.000 maraka za infrastrukturu obale i turističke kapacitete” – kazao je na kraju Jurković.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!