fbpx

Direktna avio linija između Crne Gore i Toskane mogućnost za jače povezivanje ljudi i privrede

aircraft-1362586_1920

Uspostavljanje direktne avio linije između Crne Gore i Toskane može da podstakne turističku razmenu i unapredi privrednu saradnju, ocenio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović tokom sastanka zvaničnicima ove italijanske regije.

Radulović je u Pizi posetio je počasni Konzulat Crne Gore, gde se sreo i sa zamenikom gradonačelnika, kao i drugim zvaničnicima i privrednicima iz ovog dela Italije. Susret je bio prilika da se još jednom razmotre modaliteti jačanja saradnje između regije Toskana i Crne Gore.

– Imajući u vidu činjenicu da je Italija značajan ekonomski partner Crne Gore, te da postoji realan prostor za produbljivanje i jačanje saradnje, ovi susreti poseban fokus stavili su na privredno povezivanje. Takođe, nadovezali su se na okvir koji je uspostavljen tokom posete predstavnika Unije poslodavaca i crnogorskih privrednika ovoj regiji, u oktobru ove godine, kada je dogovorena strateška saradnja u oblasti turizma, koja će se ogledati u zajedničkom nastupu u turističkoj promociji na stranim tržištima, kao i kreaciji zajedničkog vinskog brenda – saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Budući da je reč o regiji sa velikim turističkim potencijalom, te imajući u vidu i obostrano interesovanje za unapređenje privredne saradnje, tokom posjete ministra Radulovića Toskani posebna pažnja posvećena je temi uspostavljanja direktne avio linije između Crne Gore i Toskane.

– Sagovornici su konstatovali da tu inicijativu karakteriše obostrana podrška koja počiva na činjenici da avio-saobraćaj na ovoj relaciji može podstaći turističku razmenu i doprineti planiranim procesima stvaranja zajedničkog turističkog proizvoda Crne Gore i ovog dela Italije – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!