fbpx

Direct Booker – sistem koji unosi razliku u oblasti privatnog smeštaja za turiste

austin-distel-gUIJ0YszPig-unsplash

Pandemija korona virusa je pokazala kako “svet najednom može stati”. Gotovo da ne postoji oblast života koja nije bila pogođena. Ipak, godinu dana kasnije, ljudi ponono razmišljaju o odmoru, putovanjima, turističkim destinacijama koje su oduvek želeli da posete. Direct Booker, dubrovačka agencija poznata po sofisticiranom sistemu iznajmljivanja i upravljanja privatnim smeštajem, potvrđuje da su, uprkos svim izazovima, uspeli da održe poslovanje i tokom najtežih trenutaka pandemije. I ne samo to. U poslednjih šest meseci su ušli na nova tržišta i potpisali čak četiri franšizna ugovora – krajem 2020. za Tenerife i Lisabon, a ove godine za Ohrid i Krf.

Direct Booker stiže na Ohrid

Jedan od novih primalaca franšize je Nikola Mitevski iz Severne Makedonije. Pre dva meseca je potpisao ugovor o franšizi i preuzeo obavezu da razvija poslovanje i pruža usluge Direct Booker-a na području Ohrida, jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija Balkana.

Mitevski u ovaj posao, kako kaže, ne ulazi nespreman, budući da već ima iskustva u turizmu. – Znao sam za Direct Booker brend i pre nego što sam počeo ozbiljno da razmišljam o uzimanju franšize, a prve informacije o načinu na koji ovaj sistem sarađuje s iznajmljivačima privatnog smeštaja dobio sam upravo “iz prve ruke”, od svog prijatelja koji izdaje apartmane u Cavtatu – objašnjava on.

Mitevski je trenutno u fazi pokretanja posla – prošao je obaveznu edukaciju o funkcionisanju Direct Booker sistema te uspeo da akvizira više objekata s područja Ohrida. Dodaje da ga, međutim, čeka još nekoliko krupnih koraka pre nego što počne da posluje u punom obimu.

– Proces potpisivanja ugovora s platformama za oglašavanje smeštaja, kao i podešavanje sistema ne idu tako brzo. Sistem Direct Booker-a je vrlo moderan, kompleksan i obiman te treba dosta vremena kako bi se savladao, uprkos tome što već imamo iskustva sa sličnom materijom – kaže Mitevski.

– S druge strane, radi se o najboljem sistemu koji smo do sad videli – naglašava on.

Kakve će prednosti i olakšice privatnim iznajmljivačima s područja Ohrida doneti Direct Booker ostaje da se vidi, međutim, kako kaže Mitevski, početak obećava. U to su ga uverile i prve reakcije vlasnika akviziranih objekata. – Već imamo nekoliko iznajmljivača koji čekaju da uđu u sistem, a svi kažu da je ovakav model upravljanja privatnim smeštajem odlična ideja – poručuje Mitevski.

– Saradnja s davaocima franšize za sada protiče u najboljem redu. Kolege su vrlo ljubazne i profesionalne – kaže on.

– Jedina naša bojazan je predstojeća sezona, koja će, po svemu sudeći, opet biti složena i problematična. Stoga smo se poslednjih mesec dana toj problematici maksimalno posvetili – kaže Nikola Mitevski.

Grčka na franšiznoj mapi

– Prilično sam uveren da će se Direct Booker etablirati kao jedna od najboljih kompanija za upravljanje privatnim smeštajem u svetu – kaže Teofilos Ciepas iz Grčke, nakon što je potpisao ugovor i upoznao se s načinom funkcionisanja Direct Booker-a. Kao primalac franšize, Ciepas će, za početak, pokrivati ostrvo Krf.

Do dubrovačke kompanije je došao, kako kaže, tražeći nove poslovne prilike, a privukli su ga profesionalnost i besprekorna organizacija sistema. Ipak, kad razmišlja o tome što je presudno uticalo na odluku da stupi u partnerstvo s Direct Booker-om, Ciepas kaže da je najvažniji faktor bila poslovna priča osnivača kompanije, Nina Dubretića i Nikole Grubelića.

– Reč je o self-made preduzetnicima s neverovatnim osećajem za biznis, koji su kompaniju izgradili od nule i stekli neprocenjivo iskustvo na svim nivoima. Sa moje tačke gledišta, njihov plan razvoja, koji se bazira na sistemu franšize, odlična je strategija i za Direct Booker i za franšiznu mrežu, jer govorimo o relativno mladoj industriji u kojoj će brzina sticanja novih klijenata biti presudna. Poslednji faktor, ali ne manje važan, jeste interni razvoj naprednih tehnoloških rešenja, poput Booker Tools-a, koji može da obezbedi bolje strateško pozicioniranje i poveća šanse za dugoročnu održivost – objašnjava Teofilos Ciepas.

Njegovo bogato i raznovrsno poslovno iskustvo, koje obuhvata upravljanje, razvoj, prodaju i marketing, i to u nekoliko različitih industrija (brza roba široke potrošnje, softverska i auto-industrija), sigurno će biti od velike koristi kad se biznis počne odvijati “punom parom”. A jedan aspekt posla – iznajmljivanje privatnog smeštaja – već mu je iz ličnog iskustva vrlo dobro poznat. Vođenje posla će mu, međutim, biti olakšano i time što će raditi pod franšizom.

– U današnje vreme, preduzetnici sve više uviđaju prednosti uzimanja franšize u odnosu na započinjanje posla “od nule”. Dobijate know-how, dokazani poslovni model i snažan brend, podršku čitave mreže. Svi ti faktori utiru put profitabilnijem ishodu. Moram posebno da pomenem podršku kolega iz sedišta Direct Booker-a, koji su uvek profesionalni i spremni da pruže rešenja i smernice kad se za tim ukaže potreba – naglašava Ciepas.

Grčka je, ne treba posebno naglašavati, izuzetno konkurentno tržište. Ciepas je svestan da u sektoru izdavanja i upravljanja privatnim smeštajem na toj teritoriji već postoji nekoliko tržišnih igrača, a takmiče se i male, lokalne kompanije i velike svetske korporacije.

– Turizam je u Grčkoj najznačajnija grana privrede, budući da njegov udeo u BDP-u iznosi 25%. Oko 30 miliona turista koji su posetili Grčku 2019. generisali su bruto dohodak veći od 50 mlrd EUR. Tržište smeštaja je, međutim, vrlo diversifikovano i sastoji se od porodičnih apartmana do ogromnih hotelskih kompleksa s 5 zvezdica. Verujem da je tržište smeštaja prilično neistraženo i da Direct Booker u Grčkoj može da ostvari prednost i postane sistem koji unosi razliku – smatra Ciepas.

Na tom putu, Ciepasu ne nedostaje ličnih ambicija. Njegova vizija je, kako kaže, da ovaj biznis, od usputnog posla koji će obuhvatiti upravljanje smeštajem u regiji Epira i Jonskih ostrva, razvije u jednu od najvećih agencija u Grčkoj.

– Kao franšizni partner koji će biti zadužen za teritoriju Grčke, prilično sam uveren da će optimistični scenario prevladati, jer čvrsto verujem da će tehnička rešenja, poput Booker Tools-a, doneti komparativnu prednost i obezbediti Direct Booker-u lidersku poziciju – kaže Ciepas.]

Sistem koji unosi razliku

Direct Booker povezuje iznajmljivače smeštaja i putnike tako da obe strane ostvare određene benefite. S jedne strane, privatnim iznajmljivačima smeštaja se olakšava poslovanje jer kompletno bukiranje smeštajnih jedinica obavlja Direct Booker i to čini preko svih većih svetskih platformi namenjenih oglašavanju privatnog smeštaja.

Osim same prodaje smeštajnih jedinica, Direct Booker svojim iznajmljivačima nudi i čitav set usluga – podršku u boljem uređenju smeštajnih jedinica, savetovanje oko prodaje, praćenje konkurentnosti objekata na tržištu, automatizovano zatvaranje kalendara, naplatu rezervacija, komunikaciju s gostom i slično. Osim toga, ideja Direct Booker-a je i da se s privatnim iznajmljivačima “uvežu” i drugi pružatelji usluga – ugostiteljski objekti, prevoz, animacije – te da svi zajedno gostu pruže jedinstveno iskustvo i kompletnu uslugu, uz određene povoljnosti.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!