fbpx

Digitalni marketing preduslov za bolje pozicioniranje destinacije

austin-distel-gUIJ0YszPig-unsplash

Digitalni marketing preduslov je boljeg pozicioniranja destinacije, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja koje je organizovalo seminar namijenjen lokalnim turističkim organizacijama (LTO) na temu “Digitalni marketing, promocija i PR”. 

Cilj seminar, kako je navedeno, bio je osnaživanje promocije i saradnje na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i umrežavanje sa pojedincima i kompanijama koji se bave ovom tematikom. 

Imajući u vidu izvanredne prirodne potencijale, raznovrsnost ponude na malom prostoru, i ljude kao jedan od naših naznačajnijih resursa, ocijenjeno je da postoje određeni neiskorišćeni potencijali kada je riječ o promociji destinacije. 

– Turizam je ključni generator naše ekonomije, a promocija je faktor koji određuje bolje pozicioniranje i brendiranje destinacije.

Promocija mikroturističkih proizvoda koji su u nadležnosti lokalnih turističkih organizacija predispozicija su za poboljšanje konkurentnosti crnogorske destinacije, zato je partnerstvo između svih stejkholdera neophodno, uključujući privatni sektor – kazala je v.d. generalne direktorice Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević Slavuljica. 

Kako je Crna Gora sve više u fokusu pažnje svjetskog tržišta, posebno kada je riječ o promociji putem online kanala, prepoznata je potreba osnaživanja saradnje i još bolja sinhronizacija među svim akterima koji se bave promocijom turističkih potencijala. 

Tokom seminara predstavljeni su dobri primjeri iz prakse razičitih aktera, koji su u prethodnom periodu zavrijedili pažnju većeg broja turista sa inostranih tržišta i to zahvaljujući dobroj online promociji. 

Ovaj događaj ocijenjen je kao odlična šansa za razmjenu iskustava i planova, ali i kao uvod za aktivnosti koje će u budućnosti biti intenzivirane uz podršku Nacionalne turističke organizacije, a tiču se obuke LTO i bolje promocije mikrodestinacija.

– Ovakvi događaji će se nastaviti jer su prepoznati kroz Digitalnu strategiju kojom je definisan novi strateški pravac online promocije. U planu su obuke, podržane od strane međunarodnih partnera, kojima ćemo unaprijediti rad lokalnih turističkih organizacija, a sprovodimo i niz drugih aktivnosti koji će potpomoći sve segmente promocije Crne Gore kao turističke destinacije – izjavila je Ana Tripković Marković, direktorica NTO.

Predavanje na temu “Razumijevanje tržišne komunikacije” održala je Ljiljana Burzan Nikolić, a osim nje govorili su i predstavnici NTO, LTO i Ministarstva ekonomskog razvoja, kao i predstavnici kompanija koji se bave promocijom Crne Gore na digitalnim platformama. 

Digitalna orjentacija uz intenzivnu saradnju i sinhronizaciju na svim nivoima predstavljaće dominantan način promocije koji će moći da odgovori sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!