fbpx

Der Touristik se u potpunosti fokusira na Evropu za leto 2022.

destinations-235943_1920

Uprkos trenutnom naglom porastu broja zaraženih virusom COVID-19, Ingo Burmester se nada letu 2022. s velikom potražnjom, objašnjava čelnik DER Touristika, drugog po veličini nemačkog organizatora putovanja, povodom virtualnog predstavljanja letnjeg programa za 2022. godinu.

Drugi najveći nemački organizator putovanja želi podstaći potražnju kampanjom ranih rezervacija uključujući sniženja cena do 55%, a posebno ciljaju na porodice, na pozitivnom talasu fokusa putovanja u Evropi.

Iako su situacija s koronom i nove mere u Nemačkoj i Austriji poslednjih dana učinili rezervacije opreznijim, Burmester ne očekuje trajne negativne učinke. Proteklih meseci uvek se pokazalo da potražnja raste odmah kada se otvore zemlje za putovanja: “Faza suzdržanosti biće samo kratka“, smatra Burmester.

Razvoj prihoda bolji od tržišta

Uprkos svim izazovima oko krize Corona, DER Touristik je uspeo zaključiti godinu s povećanjem u odnosu na prethodnu godinu, prema vlastitim informacijama, i steći značajan tržišni udeo, posebno na rutama srednjih udaljenosti. U odnosu na 2018./19., filijala Rewe u prošloj je turističkoj godini izgubila manje oko 60% prihoda, dok je tržište prema podacima Nemačkog turističkog saveza zabeležilo minus od 69%.

U poslovnoj godini koja je već započela, stvari bi se sada trebale pokrenuti, navode strunjačaci iz fvw.de. “Zadržavanje flex opcije daje sigurnost i pomaže korisnicima da donesu odluku o rezervaciji, a želja za putovanjem veća je nego ikad” ističe Burmester dodavši kako rezervacije u poslednjih nekoliko nedeljaa pokazuju kako su rezervacije za neke destinacije jače nego u isto vreme pre Corone.

Reč je o destinacijama koje su uključivale Egipat, Dubai i SAD. Ono što ključna informacija je da rezervacije i dalje stižu u kratkom roku – često samo četiri do šest nedelja pre početka putovanja. Što se tiče ukupnog broja rezervacija, samo 25 posto polazaka predviđeno je za leto 2022., ostali su još planirani za zimsku sezonu, govore podaci DER Touristika.

2021/22. skoro se vratila na nivo pre krize?

Prvi čovek DER Touristika očekuje da će se rezervacije za leto 2022. samo povećati od aprila 2022. nadalje. Burmester takođe očekuje bum potražnje od kraja leta 2022., posebno za daleke destinacije.

Ono što je uspelo ove godine verovatno će biti traženo i 2022. smatraju u DER Touristiku: Mediteran s Grčkom i Turskom – i Evropa. Nemci i njihove porodice očito takođe vole putovati na spomenute destinacije s privatnim automobilom, a u skladu s tim, DER Touristik svoj proizvod usmerava na putovanja automobilom po Evropi.

Luksuzni program je proširen

Budući da je individualnost danas glavna tema, a neki gosti DER Touristika takođe imaju sredstva za to, Burmester značajno proširuje ponudu Dertour Deluxe. Ponuda u Evropi i Severnoj Africi proširena je za deset posto u odnosu na prethodnu godinu. Novost u luksuznom programu DER Touristika, nakon privatnih aviona iz prošle godine, sada su privatne jahte.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!