fbpx

Da li znate gde se nalaze najpovoljnija skijališta u Evropi?

pexels-visit-almaty-848595

Nemački turistički portal Travelcircus svake godine vrši analizu 120 skijališta koja se nalaze u Evropi, a rezultati za 2021. godinu pokazuju da se sedam od jedanaest najboljih nalazi u Alpama, dok najjeftinije aranžmane nude Severna Makedonija i Ukrajina.

Veliki delovi Evrope pretvaraju se u pravu zimsku čaroliju u hladnijim mesecima, a planine prekrivene snegom svake godine privlače hiljade ljubitelja snega u preko 3.600 skijaških regija.

Usled velikog interesovanja nemački portal Travelcircus je analizirao 120 najvećih skijaških područja u 30 evropskih zemalja, od Portugala do Rusije i od Norveške do Grčke, te ih po peti put međusobno uporedio.

Istraživanje je obuhvatilo pitanja poput toga gde skijaši dobijaju najviše sadržaja za svoj novac, ali i koja je ski staza je najfotogeničnija.

Najjeftiniji skijaški odmor za zimu 2021/22. je u Straji, Rumunija. Za 40 eura po danu uključujući hotel, ski pas i opremu, ponuda iz ove zemlje ocenjena je najpovoljnijom.

Pored ovog rumunskog skijališta, postoje još četiri u Evropi u kojima skijaški odmor košta manje od 50 eura dnevno. Sa 46 i 47 eura po danu, Mavrovo – Zare Lazarevski i Popova Šapka u Severnoj Makedoniji su takođe prilično jeftini u odnosu na konkurenciju.

Ukrajina ima dva skijališta u kategoriji “ispod 50 eura”: Vysokyy Verh – Zhar Berkut (48 eura po danu) i Troystan Mountain (49 eura po danu).

Apsolutni favorit za najfotogeničniju lokaciju je Matterhorn, koji se nalazi na granici Italije i Švajcarske. Očaravajuće skijalište Zermatt-Matterhorn i hashtag #matterhorn krase neverovatnih 846.327 objava na Instagramu.

U prvih pet Instagram favorita su i Bukovel u Ukrajini sa 489 hiljada objava, kao i Åre u Švedskoj sa impresivnih 460.541 objava, ruska Rosa Khutor i 4 Vallées u Švicarskoj.

Prema oceni Travelcircusa, sedam od jedanaest najboljih skijaških područja u Evropi nalazi se u Alpama, a na listi su sledeće lokacije: Ski Arlberg (Austrija), Bukovel (Ukrajina), Matterhorn (Italija), Madonna di Campiglio (Italija), Ruka (Finska), Les Portes du Soleil (Švajcarska), Are (Švedska), 4 Vallées (Švajcarska), Via Lattea (Francuska), Les Portes du Soleil (Francuska) i Zieliec (Poljska).

Izvor: eKapija

Fotogafija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!