fbpx

Da li Srbija prelazi na crvenu listu?

COVID - 19

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 788.895 slučajeva koronavirusa, od ukupno 5.138.131 testiranog uzorka, a preminula je 7.421 osoba. Procenat smrtnosti je 0,94.

Ambasadori država EU danas odlučuju o tome hoće li Srbija i još pet zemalja biti uklonjene sa tzv. zelene liste epidemijski bezbednih zemalja.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS da ćemo moći da putujemo pod znacima navoda normalno u odnosu na kovid situaciju.

“Svi znamo da je neophodno ili da ste vakcinisani ili negativni pi-si-ar test. Zdravstvena situacija u Srbiji se alarmantno pogoršava i to će sigurno uticati na odluke koje će danas biti donešene”, navela je Matićeva.

Prema njenim rečima, Češka je već stavila Srbiju na crvenu listu i oni sada zahtevaju za nevakcinisane građane Srbije pored pi-si-ar testa i karantin.

“Mnogo je značilo da smo bili na zelenoj listi za putovanja za naše građane, činjenica da ćemo verovatno da se se vratimo na crvenu listu i to će otežati putovanja, vakcine koje priznaju u EU biće prihvaćene, za ostale će biti potrebni pi-si-ar testovi, možda će neke zemlje zahtevati i karantin, sve zavisi od države do države”, naglasila je ministarka i apelovala na građane da pre putovanja u određenu zemlju provere koji su uslovi za ulazak jer se oni menjaju iz dana u dan.

Izvor: RTS

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!