fbpx

Da bi privukli turiste niški hotelijeri na dva noćenja nude jedno gratis

steven-ungermann-aRT5UCf2MYY-unsplash

Kako bi privukli što više domaćih i stranih turista u Niš u ponudi hotelijera biće jedinstven paket aranžman, a to znači da će, kako kaže v. d. direktorka niške Turističke organizacije Dragana Petković, za dve uplaćene noći posetioci imati i jedno besplatno noćenje. 

Napominje i da je ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, ugostitelja i hotelijera, te će se, istakla je ona, zajednički prezentovati u časopisima koji se prosleđuju putnicima na avio-letovima, a koji kao dolaznu destinaciju imaju grad Niš.

Pandemija virusa korona je zaustavila razvoj turizma, pogotovo prošle godine, a na koji način da u Niš, kao i u ceo jugoistok Srbije dođe više turista razgovarali su predstavnici lokalne samouprave i Turističke organizacije Niš sa ugostiteljima, hotelijerima, kao i radnicima turističkih agencija.

Jedan od zaključaka, kako je navela Petkovićeva, jeste i nova ponuda hotelijera, pa je pozvala sve zainteresovane da posete treći grad po veličini u Srbiji koji je, kako je rekla, sada bezbedan zbog velikog broja vakcinisanih građana.
turizam

– Upravo smo dogovorili, da će svi hotelijeri zainteresovanim turistima i posetiocima našeg grada ponuditi jedan paket aranžman za dve uplaćene noći jedno noćenje besplatno, odnosno gratis. Sve to ćemo morati, naravno, mnogo više da prezentujemo – navela je Petkovićeva.

To znači da će turističku ponudu Niša prezentovati u nacionalnim časopisima, na društvenim mrežama, portalima, preko medija, a kako je istakla u izradi je i sajt TON-a koji bi trebalo da upotpuni ponudu.

– Mislimo da ćemo da plaćenim reklamama našeg sajta i naravno povezivanjem sa rezervacionim sistemima kao što je to “booking” i neki drugi rezervacioni sistemi povćeati našu ponudu i vidljivost naravno našeg grada, a upravo je danas započeta ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, hotelijera, ugostitelja i da se zajednički prezentujemo u časopisima koji se prosleđuju putnicima na dostupnim avio-letvima koji za dolaznu destinaciju imaju grad Niš – objasnila je ona. 

Direktorka TON-a potvrdila je da ove godine Nišlije i turiste očekuju festivali i manifestacije, kao što je Nišvil, a septembra i Evergrin, u pripremi su i Filmski susreti i Međunarodni studentski festival folklora.

– Organizatori pojedinačnih koncerata i manjih manifestacija će se oglašavati i pozivati sve ljubitelje muzike u naš grad, ali ne samo muzike, imamo veliki broj planiranih sportskih dešavanja u našem gradu i okolini. Zadatak je da pre svega pozovemo domaće turiste u naš grad, da ih pozovomo na sve festivale, da im ponudimo aktivan odmor – dodala je.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!