fbpx

Čuveni bečki Burg teatar stiže na INFANT u Novom Sadu

novi-sad-1189348__340 (1)

Bečki Burg teatar, jedno od najvažnijih svetskih pozorišta, stiže u Novi Sad ovog septembra. Kompleksnom Strindbergovom “Gospođicom Julija”, u režiji Mateje Koležnik, otvoriće 10. septembra ovogodišnje 49 izdanje INFANT-a (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra).
Uz bečku “Gospođicu Juliju”, publika će do 13. septembra videti i “Talog” Žige Divjaka, reditelja čiji je scenski rukopis uzburkao pozorišnu Sloveniju.

U Srpsku Atinu stiže i čuveno Nacionalno pozorište Mađarske sa hvaljenim “Vojcekom” i plejadom mladih glumaca koje je svojim provokativnim rediteljskim konceptom okupio Atila Vidnjanski mlađi. Festival zaokružuje predstava “Kafka Machine” reditelja Veljka Mićunovića u produkciji Srpskog narodnog pozorišta.
Predstave 49. INFANT-a publika će moći da vidi na sceni Jovan Đorđević SNP-a, osim novosadske predstave koja se igra na Maloj sceni Pera Dobrinović. Počinju u 20 sati, osim bečke predstave koja startuje od 18 sati. Mađarsku predstavu, zbog specifičnog načina igranja (publika sedi na sceni sa glumcima), može da gleda svega 100 ljudi.
Što se pratećeg programa tiče, na ovogodišnjem INFANT-u predviđeno je javno čitanje najnovije drame Dejana Dukovskog “Poslednji balkanski vampir”. Reč je o satiričnoj mitološkoj tragediji.
O najboljima na 49. INFANT-u odlučivaće žiri u kojem su: hrvatski glumac Ozren Grabarić, rediteljska Sonja Petrović i mlada dramaturškinja Nikolina Đukanović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!