fbpx

Crnogorski ekskluzivni rizorti uspešno poslovali u špicu sezone

Montengro

Tokom špica sezone svi crnogorski rizorti Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay su popunjeni. Neki su čak prevazišli očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine. Očekuju i dobru postsezonu, jer imaju rezervacije, samo ako epidemiološka situacija dozvoli.

Tako je Regent Porto Montenegro za većinu termina u julu i avgusta potpuno zaustavio prodaju zbog 100 posto popunjenosti – kazala je Pobjedi Elena Ljiljanić PR & Marketing Manager ovog hotela.

Ne kriju zadovoljstvo učinkom i realizacijom poslovnih rezultata.

– Ostvarili smo 90% rezultata iz 2019. godine dok smo špic sezone prevazišli sa osam odsto više prihoda nego u julu 2019, te 29% više rezervacija. Navedeni rezultati su refleksija trenutnog stanja i verujemo da će do kraja godine rezultati prevazići brojke iz 2019. godine – ocenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog leta dolazi iz Rusije, Ukrajine i zemalja regiona iz kojih beleže veće brojke nego što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

– Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka se radujemo u septembru i oktobru, s obzirom da ova klijentela tradicionalno bira hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje poverenje – kazala je Ljiljanić.

Očekuju uspešnu postezonu takođe.

– Shodno parametrima i najavama koje sad u ovom trenutku imamo, očekujemo uspešnu post sezonu. Međutim, uspeh pozne sezone zavisi od niza faktora poput: regulativa koje se odnose na putovanja u zemlji i inostranstvu, dostupnih avio-linija te razmere kovid-19 pandemije u zemlji i shodno tome percepciji medija i naše ciljne grupe o putovanju u Crnu Goru – ocenjuje Ljiljanić.

Dodaje i to da je njihova direktorka prodaje Marija Delibašić učestvovala na prestižnom “Virtuoso Travel Week” koji se održao od 8. do 13. avgusta u Las Vegasu, a generalni menadžer hotela je deo LOOP sajma koji se održava u Frankfurtu od 15. do 18. avgusta.

– Oba sajma predstavljaju dodatan podsticaj ovogodišnjoj post sezoni, ali i doprinos pripremi sledeće glavne turističke sezone – zaključuje Ljiljanić.

Eksterna saradnica za marketing i komunikacije Portonovog Adrijana Husić potvrđuje da je špic sezone i u ovom rizortu veoma uspešan.

– Tokom špica sezone, kapaciteti za iznajmljivanje u Portonovom – svih 50 apartmana, kao i prvi evropski One&Only rizort potpuno su popunjeni, sa rezervacijama sve do kraja septembra. Osim toga, svakog dana brojni gosti posećuju Portonovi. Ovo je veliki uspeh, naročito imajući u vidu kovid-19 godinu koja je uveliko uticala na sektor ugostiteljstva – kazala je Husić dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojke premašile njihova očekivanja.

Kada uporede sa rekordnom 2019. godinom tvrdi da su negde na tom nivou.

– Osim toga, u poređenju sa 2019. godinom, Portonovi je sada u potpunosti operativan, a prvi evropski One&Only rizort u funkciji kao i brojne radnje i restorani ovde. Brojke su ove godine dobre, i radujemo se 2022. godini kada ćemo moći ugostiti više ljudi i organizovati događaje – smatra Husić.

Sretni su, kaže, što u Portonovom dolaze gosti iz celog svijeta, uključujući i daleke destinacije poput SAD-a.

– Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regiona, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru kao svoju destinaciju. Imamo i neke goste iz zapadne Evrope, no njih je manje, što je očekivano i prvenstveno pod utjicajem ograničenja putovanja – ističe Husić.

Nadaju se, kaže, da će lepo vreme, zajedno sa kovid-19 situacijom, omogućiti produženu sezonu i da će još više gostiju uživati u Portonovom koji ostaje otvoren 365 dana u godini.

– Imamo mnogo sadržaja koji mogu zadovoljiti očekivanja i potrebe gostiju. Portonovi retail-miks zajedno sa ponudama za iznajmljivanje stanova osigurava da gosti mogu da provedu ugodno vreme s nama. Paralelno, pomno pratimo situaciju sa kovid-19 i naše će aktivnosti biti organizovane imajući to na umu, kao i merama koje će biti na snazi – kazala je Husić.

I u Hotelu The Chedi Lustica Bay su zadovoljni i kako tvrdi njihov PR Dragana Bećirović popunjen je gotovo sve vreme.

– Naši rezultati do sada su veći za oko 30% u poređenju sa 2019. godinom – ističe Bećirović.

A, većina gostiju dolazi im sa našeg regionalnog tržišta, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švajcarske, Nemačke i Velike Britanije.

Spremni su i za postezonu.

– Kao i prošle godine, koncentrisaćemo se na naše lokalno i regionalno tržište, nudeći više aktivnosti i događaja kako bismo obogatili boravak gostiju u našem hotelu. Hotel će ostati otvoren tokom cele godine, a u zavisnosti od situacije sa kovid-19, nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima – poručila je Bećirović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!