fbpx

Crnogorski Drobni pijesak na Gardijanovoj listi najboljih plaža 

67D1A345-6EB7-4EB9-8888-BD4B05B80FE4

Gardijan je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu – jedna je u Crnoj Gori. Ne, nije Sveti Stefan.
Reč je o plaži Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.
– Crnogorska Budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja – stoji u opisu Gardijana.
Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto – kupalište Pura vida na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.
Na samoj plaži, u more se uliva i potok sa izvorskom vodom, a ovde možete i da birate da li ćete da uživate na pesku ili stenama.

Do pre nekoliko godina na plažu Drobni Pijesak se moglo doći samo brodovima, a to je i danas najlepši, pa i najlakši način.
Brodići u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak Drobni pijesak plaža koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savetuje poseban oprez.
Drobni pijesak je jedina crnogorska plaža koja se našla na Gardijanovoj listi, dok Grčka “dominira” sa sedam plaža: Fteri (Kefalonija), Elafonisi (Krit), Sarakiniko (Milos), Plaka (Naksos), Karavostasi (Epir), Zaliv Vagia (Serifos, Kikladi) i Simos (Elafonisis). Iz Hrvatske su izabrane tri plaže i to Krivica na Lošinju, Divna na Pelješcu i Mlini na Paklenim otocima kod Hvara, a iz Albanije jedna – Porto Palermo u Keperu.

Izvor: eKapija

Fotografije:Unsplash


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!