fbpx

Crna Gora usvojila Strategiju razvoja turizma do 2025. godine – Za realizaciju aktivnosti potrebno 32 mil EUR 

Kotor - zaliv

Vlada Crne Gore donela je na poslednjoj sednici Strategiju razvoja turizma Crne Gore od 2022. do 2025. godine s Akcionim planom za 2022. godinu. Kako je navedeno, ovaj krovni strateški dokument i mapa razvojnog puta turizma ima za cilj da našu zemlju do 2025. godine učini globalno prepoznatljivom turističkom destinacijom. 

– Važan segment dokumenta predstavlja i situaciona analiza trendova u turizmu Crne Gore od 2009. do 2019. godine koja će pomoći adekvatnom donošenju odluka na osnovu kvalitativnih i kvantitativnih parametara. Glavni strateški cilj je da se Crna Gora afirmiše kao globalno prepoznata turistička destinacija, sa smanjenom sezonalnošću poslovanja, umjerenijim regionalnim razlikama i prioritizacijom turizma u razvojnim politikama, uz investiciona ulaganjima i formalizaciju turističkog prometa – naveli su iz Vlade. 

Krucijalni segment dokumenta predstavlja Akcioni plan sa pripadajućih 16 mjera i 76 aktivnosti za ostvarenje postavljenih ciljeva u 2022. godini za šta je potreban utrošak od 27 mil EUR i to najvećim delom iz kapitalnog i tekućeg budžeta, ali i iz donatorskih sredstava. 

– Za realizaciju okvirnog plana za period 2023-2025. godine, prema za sada dostupnim informacijama, potrebno je obezbediti preko 5 mil EUR iz budžeta, odnosno ukupna potrebna sredstva za realizaciju planiranih aktivnosti za period od 2022. do 2025. godine iznosiće preko 32 mil EUR – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!