fbpx

Crna Gora ulaže 1,5 mil EUR u proširenje skijališta na Bjelasici i Komovima

skiing-4835024_1920

Vlada Crne Gore opredelila je 1,5 mil EUR za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizaciju višenamenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović tokom posete skijališta na Bjelasici.

– Vlada Crne Gore je kao jedan od strateških opredeljenja i prioriteta razvoja prepoznala turističku valorizaciju severnog regiona Crne Gore, u cilju unapređenja razvoja ovog područja i smanjenja razlike u razvijenosti između južnog i severnog regiona zemlje – kazao je Milatović.

Ministar je skijališta obišao sa poslanikom Vladimirom Martinovićem i direktorom Skijališta Crne Gore Đurom Miloševićem. On je podsetio da postojanje socio-ekonomskih razlika ukazuju na potrebu kreiranja i implementaciju politike koja za cilj ima smanjenje regionalnih razlika.

– Sa posebnom pažnjom treba osluškivati potrebe i prioritete za dalji razvoj ovog dela države, uz veoma odgovornu politiku korišćenja prirodnih resursa po kojima je i ovaj deo, ali i cela Crna Gora, prepoznat. Kako postoje prirodni preduslovi za raznovrsne vidove turizma, celi prostor planina Bjelasica i Komovi percipira se kao potencijal za razvoj sportsko-rekreativnog turizma, te ulaganje planiranih sredstava za izgradnju skijaške i sportsko-turističke infrastrukture ima višestruke ciljeve i benefite – dodao je Milatović.

Istakao je da je ulaganje u Skijališta značajno za budućnost severa i svih naših građana. Diversifikacija turističke ponude, produžetak zimske i letnje sezone, unapređenje sportskih kapaciteta kako za lokalno tako i za celokupno stanovništvo Crne Gore, bezbednost sadašnjih i budućih skijaša, zaštita i održavanje izgrađene sportske infrastrukture, kao i aktivna promocija Bjelasice i Komova predstavljaju benefite ulaganja koji vode do ostvarenja javnog ekonomskog interesa.

– Početak pandemijske godine u smislu uspešnosti turističke sezone, upravo ovde na severu Crne Gore ulila je optimizam i dala novu nadu i podstrek za kreiranje politika ali i uverenje da ova godina može da pomeri granice uspeha – kazao je Milatović, ističući da je zimska sezona bila jedna od najuspešnijih do sada i iznad svih očekivanja.

On je dodao da ga posebno raduje da je pored zimske sezone, i letnja sezona na severu Crne Gore na izvanrednom nivou, i da se nada da će se taj trend nastaviti u narednom periodu.

Poslanik u Skupštini Crne Gore Vladimir Martinović istakao je zadovoljstvo posetom ministra Milatovića i nedavnom odlukom Vlade Crne Gore.

– Zaustavljanja započetih projekata neće biti kako su mnogi tvrdili, već, naprotiv, još jače i intenzivnije ćemo, nakon stabilizovanja finansija, zajedničkim snagama, ulagati u sever koji je pravi dragulj naše države. Naravno, sve ovo ćemo sprovoditi isključivo kroz zakonite načine u cilju razvoja severa i javnog interesa, a ne, nikako, u interesu privilegivanih pojedinaca i tajkuna – poručio je Martinović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!