fbpx

Crna Gora sve privlačnija destinacija za organizovanje lusuznih venčanja

wedding-1770860_1920

Crna Gora kao destinacija za venčanja predstavlja se na kongresu organizatora venčanja Destination Wedding Planners koji se održava od 9. do 12. novembra na Rodosu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Kako je navedeno, na kongresu učestvuju Crnogorski kongresni biro u okviru NTO i hotel Regent Porto Montenegro.

– Reč je o sedmom izdanju događaja koji se ove godine održava u partnerstvu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Grčke i okuplja oko 350 profesionalnih organizatora venčanja, iz više od 40 zemalja, koji su u potrazi za novim destinacijama, idejama i platformama za proslavu venčanja. Pored toga, u fokusu događaja je i istraživanje kako bi ovaj sektor trebalo da reaguje u danima pandemije, kada parovi širom sveta nestrpljivo čekaju svoja venčanja iz snova – navodi se u saopštenju NTO.

Predstavnici Crnogorskog kongresnog biroa Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i hotela Regent prilikom brojnih sastanaka sa nekim od najvećih i najboljih organizatora venčanja i agencija specijalizovanih za ovaj vid ponude, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Poljske, Ukrajine, Italije, Portugala, Švajcarske i drugih zemalja, predstavili su ponudu destinacije i prednosti organizacije venčanja u Crnoj Gori.

– Raznovrsnost prirodnih lepota, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, luksuzna ponuda modernih hotela, mediteranska klima, neki su od razloga koji Crnu Goru čine atraktivnom destinacijom za venčanja. Pojednostavljene procedure sklapanja brakova i činjenica da se službeni brakovi registrovani u Crnoj Gori priznaju u svim zemljama sveta, dodatne su prednosti zbog kojih sve više parova iz Evrope i sveta poslednjih godina bira da svoje venčanje organizuje na nekoj od atraktivnih lokacija u našoj zemlji. Organizacija luksuznih venčanja predstavlja turističku nišu sa velikim potencijalom, u okviru segmenta kongresnog turizma čiji je razvoj od izuzetnog značaja za produženje turističke sezone u Crnoj Gori – istakla je direktorka Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović.

Kako je soapšteno iz NTO, organizatori venčanja (wedding planners) koji imaju zadatak da organizuju bajkovita tzv. destinacijska venčanja za imućne klijente iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD-a, Nemačke, Ukrajine i Rusije su iskazali veliko interesovanje za organizaciju venčanja na lokacijama u Crnoj Gori poput nacionalnih parkova, skrivenih lokacija sa predivnim pogledom, zgrada muzeja i plaže.

Agenti nisu krili oduševljenje činjenicom da uz netaknutu prirodu i pregršt spektakularnih prirodnih lokacija, Crna Gora obiluje najeminetnijim brendovima luksuznog hotelijerstva koji se nalaze blizu navedenih mikro destinacija što olakšava kreiranje i realizaciju ponude “po meri” i najzahtevnije klijentele.

– Uz pohvalu naše prisutnosti na sajmu koji se bavi segmentom luksuznih venčanja, posebnu pažnju privukla im je diverzifikovana ponuda hotela Regent koji, pored svojih smeštajnih kapaciteta i prostora za venčanja, u ponude uvrštava i glamurozni bazen jaht kluba Porto Montenegro-a i inspirativan prostor Muzeja nautičkog nasleđa – ocenila je Marija Delibašić, direktorka prodaje hotela Regent Porto Montenegro.

Imajući u vidu da ovaj događaj okuplja neke od najvećih i najboljih profesionalaca za organizaciju venčanja, predstavlja odličnu priliku za promociju Crne Gore kao destinacije za venčanja.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!