fbpx

Crna Gora ima perspektivu da privuče važne investitore – Herceg Novi ima značajan potencijal za razvoj zdravstvenog turizma

Herceg Novi

Crna Gora, kao zemlja koja teži nultnoj toleranciji na korupciju i uspostavjanju dobrih poreskih politika, ima perspektivu da u narednom periodu privuče važne investitore i zaokruži pretpostavke na putu ostvarenja evropske perspektive, ocenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović tokom 14. Konferencije predsednika parlamenata malih evropskih država koja je održana u Herceg Novom.

Kako je soapšteno iz ove lokalne uprave, predsednik Opštine Stevan Katić je u okviru 14. Konferencije predsednika parlamenata malih evropskih država, upriličio je radnu večeru za domaćina, predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića i goste, najviše strane delegacije.

Radnoj večeri “Privredne komore kao pokretači ekonomske saradnje malih evropskih zemalja”, prisustvovali su i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i v.d. predsednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić.

Ukazujući na potencijale Crne Gore kao mediteranske zemlje, čija ekonomija u velikoj meri zavisi od turizma, ministar Milatović se osvrnuo i na nezavidne rezulate turističke sezone ostvarene tokom prošle godine, te naglasio da je odlukama nove Vlade u 2021 godini, turizam oporavljen “što je prirodno vodilo snažnom ekonomskom oporavku i omogućilo donošenje seta socijalnih rešenja kojima je unapređen životni standard”.

Milatović je ukazao i na značaj povezivanja ekonomija malih država, te ocenio da bi upravo i zemlje poput onih koje je okupila Konferencija, “kroz povezivanje ekonomija mogle da doprinesu ostvarenju evropskog puta Crne Gore”.

Uz konstataciju da je Herceg Novi malo mesto sa svega 33.000 stanovnika, predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je naglasio da ovaj primorski grad raspolaže značajanim turističkim potencijalima, te ukazao i na specifičnost Herceg Novog, koga na turističkoj mapi izdvaja i razvijeni zdravstveni turizam. On je u tom konstektu naglasio da je Institut dr Simo Milošević, brend koji godinama unazad privlači veliki broj korisnika iz celog sveta.

U ime gostiju domaćinu se zahvalila potpredsednica parlamenta Monaka i istakla da je Konferencija uspela i sadržajno i organizaciono, te poželela da se u istom sastavu okupe naredne godine u Monaku.

Na Konferenciji, koja je održana od 3. do 5. oktobra, učestvovali su predsednik Predstavničkog doma Luksemburga Fernang Etgen, predsednica Predstavničkog doma Kipra Anita Demetriou, predsednik Nacionalnog saveta Monaka Stefan Valeri, predsednica Parlamenta Andore Roser Sune Paskuet, kao i drugi visoki predstavnici parlamenata Andore, Monaka, Luksemburga, Kipra, San Marina i Islanda.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!