fbpx

Crna Gora će se naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a 

34826D35-9E86-4B9C-9CB9-7CF45D0140A4

Turistička ponuda Crne Gore je, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), prvi put predstavljena na godišnjoj konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), koja je održana u američkom gradu Ostinu.
Reč je o jednom od ključnih događaja za turističku industriju SAD, koji je okupio preko 700 američkih turoperatora i turističkih agenata.
– Zadovoljstvo mi je što ove godine Crna Gora po prvi put predstavljena na ovoj konferenciji. Mogu da kažem da postoji veliko interesovanje za Crnu Goru. Amerikanci već znaju za nju, ali uglavnom kroz putovanja kruzerima ili kao izletničku destinaciju. Vreme je da je upoznaju kao jedinstvenu turističku destinaciju, gde će provesti više dana. Siguran sam da će tržište SAD-a biti vrlo značajno za Crnu Goru u narednom periodu – poručio je Robert Di (Robert Dee).
Da su turistima iz SAD-a zanimljive destinacije sa raznovrsnom ponudom kao što je Crne Gora, saglasan je i direktor jednog od značajnijih turoperatora Sjeverne Amerike Sky Vacation, Ričard Kriger (Richard Krieger), kojem se posebno dopala raznovrsnost ponude na maloj površini i kombinacija mora i planina.
– Naši turisti uvek žele da iskuse nešto novo, otkriju nova mesta i u tom smislu Crna Gora ima veliki potencijal. Pored savršene kombinacije mora i planina, imate odličnu tradicionalnu kuhinju i dobra vina, što je vrlo atraktivno našim turistima, te verujem da će se Crna Gora naći na listi destinacija za odmor turista iz SAD-a – naveo je Kriger. 
Kako je saopšteno iz NTO, imajući u vidu pozitivne statističke pokazatelje kada su u pitanju dolasci i ostvarena noćenja sa tržišta SAD-a, intenzivirali su promotivne aktivnosti ka ovom tržištu. 
– Prema podacima Uprave za statistiku Monstat, za prvih devet meseci tekuće godine smo imali dvostruko više turista u odnosu na isti period prethodne godine, dok je u odnosu na rekordnu 2019. godinu registrovan rast od 10% u broju dolazaka, te rast od 30% u ostvarenim noćenjima – kažu iz NTO.
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je prethodno organizovala radionicu na temu “Trendovi putovanja na tržištima engleskog govornog područja”, kako bi se turistička privreda i lokalne turističke organizacije upoznale sa trendovima i spremno odgovorili zahtevima ovih tržišta u narednoj i sezonama koje dolaze.
Udruženje turoperatora SAD (USTOA) je profesionalno udruženje osnovano 1972. godine koje danas predstavlja najveću mrežu američkih turoperatora, a članovi su i brojni lideri iz oblasti turizma. Godišnja konferencija udruženja predstavlja jedinstvenu priliku za direktan kontakt sa donosiocima odluka u američkoj industriji turizma, kao i upoznavanje sa najnovijim trendovima u turizmu širom sveta.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!