fbpx

COVID-19 više nije najveća prekreka turistima

travel

Najnoviji deo tekuće američke studije o raspoloženju putovanja kompanije Longvoods International pokazuje da su rekordno visoke cene gasa i rastući troškovi avionskih karata prevazišli zabrinutost potrošača u vezi sa pandemijom kako se približava letnja sezona putovanja.

Prema studiji, jedna trećina putnika je rekla da će cene gasa u velikoj meri uticati na njihove planove putovanja u narednih šest meseci, dok je jedna četvrtina izjavila da će porast cene avionskih karata uticati na njih na sličan način.

Samo 19 odsto ispitanika reklo je da pandemija COVID-19 sada može u velikoj meri uticati na njihove odluke o putovanju u istom vremenskom periodu.

„Inflacija, visoke cene gasa i generalno rastući troškovi su pred očima putnika ove letnje sezone“, primetio je Amir Ejlon, predsednik i izvršni direktor kompanije Longvoods International. „Međutim, nadmetanje sa ovim zabrinutostima je snažna nagomilana potražnja za putovanjima nakon pandemije, tako da bi uticaj cena mogao biti donekle prigušen tim porastom potražnje.

Devet od deset američkih putnika sada izveštava da planiraju putovanja u narednih šest meseci, što predstavlja potpuni povratak planiranju putovanja zabeleženom pre početka pandemije.

A 19 odsto učesnika ankete koji su naveli da će COVID-19 snažno uticati na njihove planove putovanja u narednih šest meseci zapravo predstavlja najmanji deo ispitanika koji su rekli isto od marta 2020.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!