fbpx

COVID-19 era traži moderne metode i nove tehnologije za zaštitu gostiju i prostora

covid-19-5323154_1280

Znak za uzbunu u svetskom turizmu je dat. 

Kriza turističkog sektora je pretnja celoj Zemlji’‘, doslovce tvrdi posebni dokument Ujedinjenih nacija iz avgusta 2020. pod naslovom: ”Covid-19 i turizam u tranziciji”.

Nezamislivo ogroman šok preti svetskoj turističkoj ekonomiji. U ovom trenutku se manjak od 850 miliona do 1,1 milijarde gostiju očitava u gubitku od 910 milijardi do 1,2 bilijardi dolara turističkog prometa što direktno ugrožava od 100 do 120 miliona radnih mesta širom sveta.

Samo u prvih pet meseci ove godine izgubljeno je 320 milijardi dolara što je za tri puta više od ukupnog gubitka u 2009. poznatoj po svetskoj ekonomskoj krizi. 

Procenjuje se da će se ukupni pad turizma u 2020. biti od 58 do 78 posto u odnosu na 2019. 

Ključna stvar – vratiti poverenje

Kako prebroditi ovo stanje i vratiti se na staro?

António Guterres, 9 . generalni sekretar Ujedinjenih nacija u istoriji ove svetske institucije, posebno ističe da opstanak miliona porodičnih domaćinstava u turizmu zavisi o činjenici da li ćemo u novonastalim okolnostima uspeti izgraditi, citiram, ’’održiv i odgovoran turizam siguran za lokalnu zajednicu koja ugošćuje, same zaposlenike i goste.’’

Za hitan oporavak turizma Guterres ukazuje na pet prioritetnih područja:

  1. ublažiti i amortizirati  koliko god je to više moguće posledice socijalno-ekonomske krize;
  2. razvijati otpornost u celom lancu vrednosti turizma;
  3. maksimizirati upotrebu tehnologije u turističkom sektoru;
  4. promovisati nivo održivosti i zelenog rasta; 
  5. promovisati partnerstva kako bi se turizmu omogućila dalja podrška skladno ciljevima održivog razvoja.

Ključna stvar je izgraditi i održavati nivo POVERENJA od strane gostiju primenom novih i učinkovitih turističkih kompanijskih ZDRAVSTVENIH i SIGURNOSNIH PROTOKOLA. 

Dakle, sigurnost za sve i pre svega. Nova sigurnost u tzv. novoj normalnosti potrebuje niz novih aktivnosti i – nova ulaganja, koja treba i adekvatno iskomunicirati.

Gostima treba biti nedvosmisleno jasno što, zašto i kako se za njih brinete  odnosno šta za njihovu sigurnost konkretno preduzimate.

Miks tradicionalnog i novog 

Analize javnosti dostupnih protokola pokazuju da se značajnim delom temelje na tradicionalnim metodama odnosno dosad poznatim tehnologijama.

Kombinacijom sve dosad poznato čini mi se u ovom trenutku uputnim i optimalnim predložiti Anti VirusToolkit odnosno integralni programsko-upravljački alat od tri vrste mera:

  1. VERTIKALNE  kao spoja međusobno povezane i uslovljene funkcije edukacije i nadzora;
  2. HORIZONTALNE, koja se odnosi na ličnu higijenu i sveobuhvatnu kulturu lične higijene svakog zaposlenika pojedinačno  
  3. SPEKTRALNE,  koja obuhvata postizavanje celovite i zaokružene dezinfekcije odnosno higijene unutrašnjih prostora. 

Vertikalna obuhvata zaokruženi niz mera koje počinju od sistematične i trajne osobne edukacije svih u određenom turističkom receptivnom prostoru kako se ponašati i kojim intenzitetom provoditi relevantni nivo higijene u unutrašnjim prostorima, ali i kod kuće u ličnom životu budući da Covid-19 ne razlikuje službeno od privatnog.

Sama edukacija nije učinkovita bez adekvatnog nadzora. 

Prva iskustva pokazuju da nakon prvog pozitivnog šoka uvođenja, mere zahvaljujući ljudskoj prirodi popuštaju odnosno relaksiraju što se ogleda u neredovnom nošenju maski, intenzitetu i dužini pranja ruku kao i dovoljnoj količini dezinfikovanja.

Što selične higijene zaposlenih tiče, uz nošenje zaštitnih rukavica i maski, merenja temperature pre početka rada, za vreme rada i pre odlaska rada, držanje distance od 1 do 1,5 metra, koliko god to naravno priroda pružanja usluge i ljudskog kontakta dopušta, posebna pažnja se posvećuje ručnom dezinfikovanju te kvalitetu i intenzitetu pranja ruku.

Ruke treba prati i ispirati najmanje 20 sekundi i to višekratno kao i koristiti dezinfikaciona sredstva sa ne manje od 60 % alkohola.

Inovativna robot linija za celovitu dezinfekciju prostora

Što se higijene zatvorenih prostora tiče, potrebno je obratiti pažnju na tri segmenta:

prvom, redovnom održavanju i čišćenju sistema za ventilaciju i klimatizaciju;

drugom – redovnoj i učestaloj dezinfekciji kontaktnih površina poput kvaka i brava na vratima, naslona i ručki ili pak pultova 

te trećem, direktnoj i intenzivnoj eliminaciji  bakterija i virusa. 

Što se zajedničkih sistema za ventilaciju i klimatizaciju tiče postoje još neproverene da su tu mogu određeni proboji, posebno uslijed nedovoljnog održavanja.

Kontaktnim površinama valja posvećivati posebnu pažnjut kako njihovim pravilnim dezinfikovanju tako i smanjenjem broja direktnih kontakt površina putem za svakog gosta posebno pripremljenim i pakovanim kontakt služnim karticama.

Značajan deo spomenutih mera, kad je o eliminaciji virusa, bakterija odnosno patogena reč  zamjenjuju, nadograđuju i zaokružuju nove  tehnologije poput inovativne robot linije SpeedyCare UV.

Roboti i uređaji raznih tipova i kapaciteta ove linije, kojima se upravlja izvan prostorija koje se dezinfikuju pomoću smart telefona i tableta, emituju UV –C  svetlost, obavljajući  dezinfekciju vazduha i svih površina odnosno prostora (soba, recepcija, kongresnih dvorana, kuhinja, sanitarnih prostora) u celosti i to  gotovo sa 100 postotnim učinkom.

Ubijaju čak i one bakterije i viruse odnosno patogene koji su stvorili imunitet na uobičajena dezinfekciona sredstva.

Zavisno od trajanja ove i mogućih drugih pandemija, za očekivati je radi postupnog usložnjavanja procesa protupatogene zaštite,  osnivanje specijaliziranih  hotelskih odnosno turističkih Anti Virus Timova (AVT) ili čak uslužnih kompanija, koji će voditi brigu u ovom segmentu bilo na nivou zahtevnijih receptivnih smeštajnih objekata pojedinačno bilo na nivou turističkih kompanija kao celina.

Ako se sećate, nekad smo imali posebne zaposlene koji su se brinuli o sigurnosnom aspektu renomiranijih turističkih objekata i njihovih tadašnjih gostiju. Umesto hotelskih detektiva možda danas i sutra dočekamo – bakteriološke. 

Kao što imamo prilike videti, inostrani hoteli već objavljuju na svojim web stranicama nivoe anti Covid-19 zaštite koju provode. Čekanja nema. Svaki trenutak je trenutak za stvaranje pozitivne perceptivne i empatične razlike kod gostiju u trenutku kad odlučuju gde krenuti i gde se smestiti.

Komplicirano? 

Ne, ako znate i ako se pripremite i ”osvestite” sebe  i sve druge oko vas za moguća haotična događanja i učinkovite mere za nove nadolazeće izazove takovog tipa.

Jer, ne zaboravimo, svet nije dovoljan, kako to nonšalantno izgovara Pierce Brosnan tumačeći legendarnog James Bonda u filmu istoimenog naziva.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!