fbpx

C&M Trade iz Bijeljine kupio hotel Monument na Kozari za 3,1 mil KM

hotel-room-1447201__340

Hotel Monument, jedini u Nacionalnom parku Kozara, prodat je na licitaciji za 3,1 mil KM, a nakon što otvori vrata za goste, Mrakovica će moći da se pohvali mnogo bogatijom turističkom ponudom i većim smještajnim kapacitetima.
Hotel Monument je poslovao u sklopu preduzeća Župa komerc iz Laktaša, koje je pre nešto više od dve godine otišlo u stečaj.
Stečajna upravnica Dosta Baraković potvrdila je za Glas Srpske da je licitacija, koja je održana pre mesec, bila uspešna.
– Monument je kupila firma C&M Trade iz Bijeljine. Oni su bili hipotekarni poverioci jer su ranije otkupili potraživanja kompanije Heta. Ovih dana očekujemo potpisivanje notarskog ugovora, a potom sledi i preuzimanje – rekla je Baraković, podsetivši da je procenjena vrednost hotela bila nešto više od 6 mil KM, te da je na licitaciji ponuđen za 50% nižu cenu.
Vlasnik firme C&M Trade Saša Kovačević rekao je da se već nekoliko godina bave nekretninama, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel Monument, s obzirom na to da su bili razlučni poverioci.
– Jedan od uslova je bio da se nastavimo baviti tom branšom i da zaposlimo petnaestak radnika, što ćemo i učiniti. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali verujem da ćemo ga veoma brzo staviti u funkciju. Završavamo još neke administrativne poslove kako bismo mogli da otvorimo – rekao je Kovačević za Glas, naglasivši da će, ukoliko sve bude teklo po planu, za mesec dana otvoriti hotel.
Govoreći o planovima, Kovačević je istakao da imaju i ponudu za saradnju sa Banjom Mlječanica.
U Nacionalnom parku Kozara kažu da je suvišno i komentarisati koliko će značiti otvaranje hotela Monument.
– Smeštajni kapaciteti su sada veoma skromni i ono što imamo vreme je pregazilo. Svake godine nas pitaju iz sportskih i turističkih organizacija za smeštaj većeg broja ljudi, što nismo mogli ispuniti. Osim toga, otvaranje Monumenta nudi mogućnost organizacije kongresa, te razvoj velnes i spa turizma – rekao je direktor NP Kozara Božidar Nikoletić.
Istakao je da šansu vide i u razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na to da su u procesu dobijanja zelenog sertifikata i dobijanja statusa vazdušne banje.
Kapaciteti

Saša Kovačević je rekao da hotel Monument raspolaže sa oko 130 kreveta.
– Ima ukupno 45 soba, od kojih su 11 veći apartmani – kazao je Kovačević.
Osim toga, hotel raspolaže i teretanom, saunama, aperitiv i kamin barom.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!