fbpx

Češki novinari borave u Hrvatskoj s ciljem promocije nautičkog turizma

sailing-boat-1593613_1920

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj organizovalo je putovanje čeških novinara koji će do 16. oktobra boraviti u Hrvatskoj s ciljem promocije nautike i nautičkog turizma, kao i destinacija u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Tokom putovanja novinari čeških dnevnih novina, nedeljnika i portala će, u pratnji direktora Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravka Miholića, posetiti destinacije Vodice, Tribunj, Biograd na Moru i Zadar, odnosno marine u navedenim destinacijama, a predviđeno je i učešće na regati „Česká námořní rally“.

Reč je o regati koja se održava po 25. put u Hrvatskoj i ima status državnog prvenstva Češke Republike One design u jedrenju, a ove godine se takmiči 31 posada na brodovima First 35 (20 brodova) i Elan E4 (11 brodova) s ukupno 250 učesnika.

Hrvatska turistička zajednica tom će tim povodom svim učesnicima regate u Marini Kornati u Biogradu na Moru predstaviti hrvatsku nautičku ponudu, podeliće se promotivni materijali i brošure, kako HTZ-a, tako i TZ Zadarske županije.

„Česi obožavaju jedrenje i boravak u prirodi, a to dokazuju i brojke od 38 hiljada ostvarenih dolazaka čeških turista u nautici ove godine, čime ovo tržište zauzima visoko treće mesto, odmah iza vodećih Nemačke i Austrije.

“Verujemo da će ovo putovanje, ali i prezentacija HTZ-a doprineti još jačoj popularizaciji jedrenja u Hrvatskoj na tržištu Češke“, izjavio je Miholić.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!