fbpx

CDC ažurira program COVID-19 za brodove za krstarenje

alonso-reyes-LWFdBz4d6nE-unsplash

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavili su u četvrtak ažuriranja svog tekućeg programa zdravlja i bezbednosti za brodove za krstarenje koji rade u vodama SAD.

Agencija je najavila da će smanjiti procentualni prag za određivanje “visoko vakcinisanih putovanja” sa 95 odsto na 90 odsto putnika koji ispunjavaju uslove ili onih koji imaju pet i više godina. Međutim, procenat vakcinacije posade mora ostati 95 procenata ili više da bi se smatralo visoko vakcinisanim putovanjem.

Pored toga, CDC je otkrio da sobe za izolaciju više ne moraju imati negativan pritisak. Oni i dalje moraju biti locirani u unapred određenim oblastima, a izuzetak za prebacivanje pojedinaca u unapred određene kabine ostaje na snazi u roku od 36 sati od iskrcavanja.

„Međunarodna asocijacija Cruise Lines (CLIA) i njene članice za krstarenje pozdravljaju nedavno ažuriranje programa Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) COVID-19 za brodove za krstarenje koji rade u vodama SAD“, navodi CLIA u saopštenju u četvrtak.

„CDC-ovo prilagođavanje vakcinacije, karantina i izolacionih zahteva prepoznaje visokozaštitne mere koje se primenjuju na brodovima za krstarenje i u skladu je sa ukidanjem svih saveta za krstarenje u vezi sa putovanjima od strane CDC-a. Kruzerske linije koje su članice CLIA-e i dalje pružaju jedan od najviših nivoa ublažavanja COVID-19 za putnike sa višom stopom vakcinacije i većom učestalošću testiranja nego u većini drugih okruženja.

„Radujemo se daljem razvoju programa kako bi se došlo do većeg usklađivanja u sektoru putovanja i turizma“, zaključio je CLIA.

Promene od četvrtka dolaze nakon drugih pozitivnih ažuriranja iz CDC-a koji su dobri za industriju krstarenja.

Izvor: Travelpulse.com

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!