fbpx

Cavtat osvojio 3. mesto na takmičenju za najbolju destinaciju u Evropi !

Cavtat, Hrvatska

Cavtat je, temeljem glasova turista zauzeo visoko treće mjesto na listi najboljih destinacija u Europi 2021. godine. Od 20. siječnja do 10. veljače 2021. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije među kojima su se uz Cavtat našli i Pariz, Rim, Kanari, Cappadocia, Capri, Firenca, Braga i drugi. Pobjedu ove godine odnijela je portugalska Braga, dok je drugo mjesto zauzeo Rim.
Ovo je drugi put da je Cavtat nominiran za najbolju destinaciju u Europi. Prvi put, 2019. godine, ušao je u TOP 10, a 2021. godine kao jedini predstavnik Hrvatske zauzima visoko 3. mjesto. Uz visoko treće mjesto najpoželjnijih europskih destinacija Cavtat se od 2020. nalazi i na listi najsigurnijih destinacija u Europi, što je također značajan adut u promociji destinacije.

“Biti među 20 najboljih je već vrijedno pažnje, ući među TOP 10 bi za nas bio velik uspjeh, no TOP 3 je izvanredan rezultat i priznanje svim vrijednim cavtatskim turističkim djelatnicima koji godinama rade na podizanju raznolikosti i kvalitete turističke ponude. Oduševljeni smo odazivom ljudi koji su glasali za Cavtat i iskoristili bismo priliku da se svima ovim putem zahvalimo. Nadamo se kako će nas moći posjetiti što prije.“ – istaknuo je Frano Herendija, direktor Turističke zajednice.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!