fbpx

Čarter letove do Izraela najavile tri kompanije – Air Montenegro će do Tel Aviva leteti od aprila do oktobra, uskoro moguća i redovna linija

rudy-dong-KPoODhxqLSU-unsplash

Među turistima iz Izraela vlada veliko interesovanje za Crnu Goru, a tome naročito doprinosi avio povezanost između dve zemlje. Ove godine će čak tri kompanije imati čartel letove na relaciji Izrael – Crna Gora, a kako je najavljeno iz nacionalne avio kompanije Air Montenegro, oni će u periodu od aprila do oktobra do Tel Aviva leteti od tri do pet puta nedeljno.
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu na 29. Međunarodnom sajmu turizma IMTM u Tel Avivu. Kako su saopštili, reč je o najznačajnijem sajmu u Izraelu, koji je fokusiran na uspostavljanje novih i učvršćivanje postojećih poslovnih kontakata u sektoru turizma, uz dodatne mogućnosti edukacije putem seminara.
IMTM okuplja oko 1.700 izlagača iz 52 zemlje, sa oko 26.000 posetilaca.
Avio povezanost između ove dve destinacije doprinosi da među Izraelcima vlada veliko interesovanje za Crnu Goru. Prema rečima počasnog konzula Crne Gore u Izraelu Nimroda Rinota, prethodne godine imali smo gotovo rekordan broj turista sa ovog tržišta.
– Ove godine očekujemo da još veći broj turista iz Izraela poseti ovu malu, ali turistički vrlo raznovrsnu zemlju, sa predivnom prirodom i gostoljubivim ljudima. Verujemo da ćemo ove godine imati od 9 do 10 letova na nedeljnom nivou, iz Podgorice i Tivta. Ove godine čak tri avio kompanije imaju čarter letove na relaciji Izrael – Crna Gora: Air Montenegro, Israir i Sun d’Or, što će doprineti još boljoj posećenosti – poručio je Rinot.
Izvršni direktor avio kompanije Sun D’Or Gal Gershon, naglasio je značaj uspostavljanja avio linije između Izraela i Crne Gore.
– Dva puta nedeljno ćemo imati letove ka ovoj predivnoj državi, Crnoj Gori. Rezervacije su već na odličnom nivou, a Izraelci su uzbuđeni zbog ove linije. Odlično sarađujemo sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore u cilju generisanja većeg turističkog prometa sa ovog tržišta – rekao je Gershon.
Iz nacionalne avio kompanije Air Montenegro, koja je strateški partner NTO CG, poručuju da su u ovoj godini planirani čarter letovi od aprila do oktobra, te da je već iskazano veliko interesovanje.
– Izrael je veoma zanimljivo tržište za Crnu Goru, a primetan je i rastući broj turista iz Izraela koji posećuju našu zemlju. Već prvog dana sajma smo uočili veliko interesovanje za letove ka Crnoj Gori i tu vidimo veliki potencijal za našu kompaniju. Ove godine su planirani čarter letovi u periodu od aprila do oktobra – tri do pet puta nedeljno, a nadamo se da ćemo u skorijem periodu moći da objavimo i redovne letove iz Tel Aviva za Podgoricu – najavio je direktor prodaje i podrške kupcima, Dejan Pižurica.

Predstavnica hotela Regent Porto Montenegro, Aljona Bondareva, je posebno istakla izuzetne mogućnosti za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima koje pruža prisustvo na sajmu IMTM.
Tokom prvog dana sajma, upriličena je prezentacija crnogorske turističke ponude koja je okupila oko 70 predstavnika turoperatora, turističkih agencija, medija, ali i posetilaca sajma. Tom prilikom dodeljene su nagrade u vidu boravka u hotelima visoke kategorije i izleta, koje su obezbedili strateški partneri NTO CG, HG Budvanska Rivijera i turistička agencija Gold Travel, kao i lokalne turističke organizcije Podgorice i Herceg Novog, HG Montenegro Stars, Regent Porto Montenegro i hotel SOA.
Savetnica direktorka NTO CG Dušanka Pavićević, istakla je da Crna Gora predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju za turiste iz Izraela, kako zbog direktnih letova, tako i zbog raznovrsne turističke ponude.
– Postoji izuzetan potencijal na ovom tržištu, 60% Izraelaca putuje jednom godišnje na odmor, njih 35% više puta. To je sve razlog što posebnu pažnju posvećujemo promociji na ovom tržištu, a učešće na sajmu IMTM je jedna od tih aktivnosti. Tokom prvog dana, organizovali smo i prezentaciju turističke ponude Crne Gore kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika turoperatora, medija, partnera koji mogu da daju doprinos promociji Crne Gore u Izraelu, ali takođe i posetilaca. Verujemo da će sajam generisati dobre efekte, a cenimo dobrim i to što su naši partneri iz Crne Gore prepoznali potencijal, pa smo sigurni da ćemo zajedno uraditi dobru promociju naše zemlje – rekla je Pavićević.
Pored NTO CG, turističku ponudu Crne Gore su predstavili i strateški partneri – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, hotelska grupacija Budvanska rivijera i turistička agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Podgorice, Budve, Herceg Novog, Kotora i Tivta, HG Montenegro Stars, hoteli Regent Porto Montenegro, Maestral resort & casino i SOA, kao i turističke agencije Talas Montenegro DMC i Explorer DMC.
Uporedo sa sajmom, u organizaciji Ministarstva turizma Izreala i UNWTO-a, održava se Global Tourism Innovation Forum. Forumu prisustvuju visoki zvaničnici ministarstava turizma, UNWTO-a, predstavnici turističkih udruženja, kao i veliki broj predstavnika kompanija koji su uzeli učešće na sajmu IMTM.
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na ovom forumu predstavlja Aleksandra Gardašević Slavuljica, generalna direktorica u Direktoratu za razvojne politike u turizmu, koja je na marginama konferencije održala niz sastanaka sa predstavnicima avio kompanija, zvaničnicima prisutnih država i predstavnicima međunarodnih organizacija iz oblasti turizma.

Izvor: eKapija

Fotogafija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!