fbpx

Brzi brodovi između Beograda i Budimpešte – Turistički potencijali Mađarske predstavljeni u Beogradu

danube-5219946_1920

Mađarsko vino, specijaliteti i muzika uveličali su radionicu održanu u hotelu Moskva u Beogradu, kojoj su prisustvovale domaće turističke agencije, ali i svi zainteresovani za ono što ova zemlja ima da ponudi.

Nacionalnа turističkа agencijа Mađarske bila je organizator događaja, na kome su turističke potencijale zemlje predstavili Mađarska turistička organizacija i njeni partneri – predstavnici brojnih hotela, banja, lokalnih turističkih organizacija, kupališnih centara.

Kako je istakao ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, bilateralni odnosi naše dve zemlje su na najvišem nivou, a poslednjih godina i turističke veze postaju sve čvršće.

– Naše vlade postigle su dogovor o liniji brzih putničkih brodova Dunavom, od Budimpešte do Beograda. Dogovoreni su i zajednički nastupi turističkih organizacija Mađarske i Srbije ka Kini i Rusiji, u smislu zajedničkih programa i ruta – naveo je.

Istakao je i da su gosti iz Srbije najviše zainteresovani za Segedin, kao i banje Morahalom, Mako i Đula.

Mađarska ima 11 regija od posebnog značaja, koje imaju najveće potencijale, istakao je Ivan Ljubinković, rukovodilac za tržišta jugoistočne Evrope i sektora za razvoj turizma u okviru Nacionalne turističke agencije Mađarske. Neke od njih su region Budimpešte, Debrecin, Tokaj, Balaton, Pečuj.

– Posebno smo ponosni na “tečno blago Mađara”, vino i vinske regione, kojih je ukupno 22. Naša zemlja ne proizvodi mnogo vina, ali je upravo draž u lokalnim vinarijama, koje bi trebalo da otkrijete lično i da stvorite lično iskustvo – naveo je.

Nakon radionice upriličen je koktel na kome su okupljeni uživali u različitim vinima, ali i tradicionalnim đakonijama kao što su gulaš, pršuta, gomboce, šomloi galuška, doboš torta i tako dalje, uz zvuke tamburaškog orkestra.

Više informacija o tome šta možete da radite u odnosu na to koliko dana ostajete u Mađarskoj moguće je pronaći na sajtu, kao i B2B segment.

Radionica je održana uz podršku YUTA-e, Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!