fbpx

Broj turista u Kotoru premašio rekorde iz 2019. – Podaci sa Bookinga pokazuju da u gradu nema slobodnih smeštajnih jedinica

Kotor - MNE

U Kotoru trenutno boravi 10,25 hiljada prijavljenih gostiju, što je tri odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije (TO), Jovan Ristić.

– Od tih 10,25 hiljada, oko 1,37 hiljada turista boravi u hotelskom smeštaju, dok je oko 8,56 hiljada u privatnom. Ostali turisti borave u kampovima – rekao je Ristić agenciji Mediabiro.

On je naveo da su rezultati takvi da su premašili sva njihova očekivanja i u ovom trenutku su i više nego zadovoljni. Što se tiče posećenosti, informacije sa booking-a govore da Kotoru nije bilo slobodne smeštajne jedinice.

Dominiraju, kazao je Ristić, gosti iz Srbije kojih je bilo nešto malo manje od 35%.

– Iza njih su gosti iz Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, i nešto gostiju iz Zapadne Evrope. Mislim da će na narednom preseku biti povećan broj gostiju iz Zapadne Evrope. To je vidljivo na osnovu informancija koje se dobijaju sa infopunktova – rekao je Ristić.

Ohrabrujuće su i informacije za naredni period, koje dobijaju od izdavaoca smeštaja.

– Možemo očekivati da se ovaj pozitivan trend nastavi i da u narednom periodu budemo iznad onoga što smo imali 2019. godine. Naravno, uz oprez zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Nadamo se da će avgust premašiti ona očekivanja koja su na početku sezone bila obelodanjena od strane NTO, restornog ministrastva i svih nas – kazao je Ristić.

On je dodao da će se sve sumirati na kraju sezone te da su sadašnji pokazatelji jako dobri.

Prema njegovim rečima, za avgust je planirano dosta manifestacija koje su morale da se odlože zbog pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

– Mi smo se potrudili da sve manifestacije najavimo i pripremimo. Mnoge smo i održali do sada. Međutim, uz svu želju i dobru volju ipak smo morali da, u koordinaciji sa resornim ministarstvima odlučimo da do 20. avgusta sve manifestacije budu odložene. Tu su dve najvažnije manifestacije – Ljetnji karneval i Bokeljska noć – rekao je Ristić.

On smatra da je bilo bolje odustati od organizacije bilo kakvih manifestacija koje okupljaju desetine hiljada ljudi i koje je teško iskontrolisati.

– Možda je bolje ne ulaziti u rizik da nakon toga imamo širenje epidemije i da ugrozimo postsezonu za koju imamo dobre najave – zaključio je Ristić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!