fbpx

BROJ POSETILACA VEĆI ZA 83 ODSTO

vojvodina-3490616__340

Vojvodina može da se pohvali bogatom turističkom ponudom u koju spada i “Ciklo Bač”, koji se održava u nedelju 19. juna.

Prirodne lepote i kulturno-istorijske objekte u opštini Bač imaće priliku da vide, kako stari, tako i novi učesnici manifestacije “Ciklo Bač”, a do sada je najmlađi imao 4, a najstariji 80 godina navodi blic.rs.

Trka počinje u nedelju, 19. juna u deset sati i podeljena je u dve rute. To je prilika da opština Bač, koja čuva bogatu tradiciju naroda sa ovih prostora, pored verskog i nautičkog, promoviše i ciklo turizam prenosi portal blic.rs.

– Prva ruta iznosi 15 km, Bač – Mali Bač – Vajksa do jezera Provala. Tu se zaustavljamo, pravimo predah i podela nagrada je predviđena. Posle toga najuporniji nastavljaju dalje još 25 km pored manastira Bođani i ide se bentom pored Dunava sve do Bačkog Novog Sela gde se završava ruta – rekao je Darko Vojnović direktor Turističke organizacije Bač, a prenosi RTV.

Pored Bača, atrakcija su i novi sadržaji, tačnije turistički objekti u opštini Stara Pazova, koja hvata priključak sa, za sada najposećenijim mestima, kao što su Novi Sad, Palić i Banja Vrdnik.

Dobri rezultati neće izostati, predviđaju u Turističkoj organizaciji Vojvodine, a to nagoveštava podatak da je za prva četiri meseca ove u odnosu na isti period prošle godine broj turista veći za 83 %, piše na portalu blic.rs.

 -Svedoci smo da su nikli novi turistički sadržaji kao što je Keltsko selo o kojem svi pričaju, zatim hoteli i ostali ugostiteljski objekti otvaraju svoja vrata i spremno dočekuju sezonu – kazala je Nataša Pavlović direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

U bogatoj ponudi od čak 1.200 manifestacija godišnje u Vojvodini, bliže nam se između ostalih, pančevački karneval, somborski kotlić i Exit, koji je bez sumnje dao vetar u leđa u razvoju turizma.

Izvor: blic.rs

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!