fbpx

British Airways i KLM najavljuju letnje linije prema Dubrovniku

klm sletanje u Beograd 1

Nizozemski KLM i British Airways najavili su linije za sledeću letnju sezonu, a obe aviokompanije imaju nameru bolje povezati Dubrovnik sa evropskim destinacijama.

Tako će KLM, kako navodi Croatian Aviation, uskoro i službeno najaviti letnji red letenja u kojem će biti i novosti za hrvatsko tržište. Naime, KLM će značajno povećati broj nedeljnih operacija između Amsterdama i Dubrovnika.

Linija između Dubrovnika i Amsterdama uvedena je u leto ove godine, nakon pune 33 godine, a letovi su između dva spomenuta grada u špici sezone prometovali svakodnevno.

KLM planira u leto sledeće godine prometovati između Dubrovnika i Amsterdama čak dva puta dnevno odnosno 14 puta nedeljno, a pritom će zadržati i dva dnevna leta prema Zagrebu, te čak tri dnevna leta prema Splitu. Tako će KLM u špici letnje sezone sledeće godine imati čak sedam dnevnih odnosno 49 nedeljnih letova prema Hrvatskoj.

British Airways obnavlja liniju između Gatwicka i Dubrovnika

Britanski nacionalni avioprevoznik, British Airways, najavio je ponovnu uspostavu redovne linije između Dubrovnika i aerodroma Gatwick u Londonu.

British Airways će sledeće letnje sezone imati dve linije prema Dubrovniku, obe iz Londona, iz dva različita aerodroma – Heathrow i Gatwick.

Linija između Heathrowa i Dubrovnika bila je u prometu i prošle letnje sezone, dok je ovaj avioprevoznik ranije prema Dubrovniku prometovao iz aerodroma Gatwick.

Od 4. aprila , British Airways će povezivati Dubrovnik i London Gatwick jednom nedeljno, od 20. aprila tri puta nedeljno, a od 2. maja svakodnevno.

Uz to, kompanija će zadržati operacije iz aerodroma Heathrow pa će Dubrovnik tako imati dve redovne linije prema Londonu ovog britanskog avioprevoznika.

Linije između Londona i Dubrovnika u letnjem su redu letenja vrlo dobro popunjene, što i ne čudi s obzirom na to da je upravo Dubrovnik najčešće odredište britanskih turista u Hrvatskoj. British Airways trenutno prometuje između Londona i Zagreba, a u letnjem redu letenja dodatno i prema Puli, Splitu i Dubrovniku, navodi Croatian Aviation.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!