fbpx

Britanski The Times izdvojio 11 prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje morate posetiti

Croatia

Britanski The Times objavio je članak novinarke Lucie Grace u sklopu kojeg autorka otkriva 11 prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje jamče nezaboravan i autentičan odmor bez gužvi, izvestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Kako se navodi u objavi, reč je o lokacijama i doživljajima popularnim među lokalnim stanovništvom pa se tako ističu potencijali i specifičnosti uvale Samograd na Korčuli, izvora reke Omble nedaleko Dubrovnika, izdvojeni su i restoran Stari Fijaker u Zagrebu te vinarija Kozlović u Istri, istaknute su lepote slapova NP Krka te otoka Šipana i Mljeta, a preporučuje se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, obilazak Zagrebačke katedrale, Zmajevih brazdi u Motovunu te vile Čingrije u Dubrovniku.

Vidljivosti Hrvatske na britanskom tržištu doprinela je i nedavna objava u Sunday Timesu koji je našu zemlju uvrstio na popis najkvalitetnijih i najpovoljnijih destinacija koje pružaju kvalitetne uslove i niske troškove života. Reč je o objavi koja je nastala kao rezultat saradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s novinarkom Liz Rowlinson te Michaelom Freerom, direktorom Digital Nomads Associations (DNA) za Hrvatsku, koja živi i radi u Kaštelima te koji je uporedio troškove i način života u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Uvrštanjem na ovaj popis naša se zemlja našla rame uz rame sa Španijom, Portugalom, Francuskom i Turskom, a kao najveća prednost Hrvatske, uz niske troškove života, istaknuta je lepota i očuvanost prirode u sklopu koje se može voditi prijatan, aktivan i dinamičan život. 

Izvor: Hrvatska Turistička Zajednica

Fotografije: Hrvatska Turistička Zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!