fbpx

Britanci ukidaju karantin, a gradonačelnik Mato Franković ih poziva u Dubrovnik

dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković dao je izjavu za Times Radio u kojoj je pozvao Britance na odmor u Dubrovnik. Naime, britanske vlasti su donele novu odluku za putovanja svojih državljana po kojoj od 19. jula oni koji se vraćaju iz zemalja sa ”žute liste”, a vakcinisani su s dve doze ili imaju ispod 18 godina, više neće morati u desetodnevnu samoizolaciju nakon povratka u zemlju, što uključuje i povratak iz Hrvatske.

Za Dubrovnik je odluka izuzetno bitna s obzirom da upravo Britanci drže vodeće mesto po broju turističkih dolazaka.

“Ovo je izvrsna vest i vidimo da dosta evropskih zemalja ide u tom smeru. Naravno, i dalje moramo biti oprezni s obzirom na prisutnost delta varijante virusa, ali s obe doze vakcine ljudi mogu biti slobodni putovati i uživati. Moram reći i da smo počeli s direktnim letovima s Londonom i pre ove odluke britanske vlade i da je avion bio pun”, rekao je gradonačelnik Franković u razgovor u s novinarkom Carole Walker.

Zanimalo ju je i koje mere su na snazi te kakva je situacija u Dubrovniku danas.

“Sve je otvoreno, maske se trebaju nositi u zatvorenim prostorima, a za klubove koji okupljaju više posetilaca postoji pravilo ulaska s negativnim testom ili primljene obe doze vakcine”, pojasnio je gradonačelnik.

Pozvao je takođe Britance da dođu u Dubrovnik, gde vlada pravo, toplo leto i gde trenutno nema prevelikih gužvi te je upravo ovo vreme prilika za lep i ugodan odmor.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!