fbpx

Borba za putnike na relaciji Crna Gora-Turska

kevin-hackert-gyLAtsnb95U-unsplash

Aviokompanija Turkish Airlines (TA) uspela je da dobije prava za letove do Tivta i tako se direktno nadmeće sa crnogorskom kompanijom Air Montenegro. Kako je najavljeno, od 11. juna, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, avioni TA leteće iz Istanbula ka crnogorskom primorju.

Na zeleno svetlo turskoj kompaniji, kako piše Investitor, usledili su prigovori crnogorskog nacionalnog avioprevoznika, koji je tvrdio da postojeći bilateralni sporazum o avio uslugama ne dozvoljava TA-u da održava toliko letova za Crnu Goru. Međutim, kako piše Indikator, na kraju je turskom avioprevozniku izdata dozvola.

– Upravni odbor naše korporacije odlučio je da, u zavisnosti od mogućnosti i uslova na tržištu, pokrene redovne letove za Tivat u Crnoj Gori i Bergamo u Italiji – saopšteno je ranije iz TA.

Najavljeno je da će se letovi obavljati avionom Boeing 737-800. Prevoznik takođe deli code-share letove Air Srbije između Beograda i Tivta.

Air Montenegro, kako piše portal Investitor, planira da poveća operacije na ovoj liniji ovog leta. Trenutno ima šest nedeljnih letova, koji će od 1. juna porasti na dnevne.

Pored nove usluge za Tivat, Turkish Airlines ovog leta održava i duple dnevne letove za Podgoricu, gde se etablirao kao jedan od najprometnijih avioprevoznika.

S druge strane, turski državljani mogu uživati ​​u bezviznom režimu ulaska u Crnu Goru.

Turkish Airlines je ovog leta povećao frekvencije u svojoj mreži u bivšoj Jugoslaviji. Prevoznik održava trostruke dnevne letove za Beograd, osamnaest sedmično za Sarajevo, dvaput dnevno za Zagreb, Prištinu i Skoplje, deset puta sedmično za Ljubljanu i do sedam sedmičnih letova za Dubrovnik.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!