fbpx

Booking Holdings kupio Getaroom za 1,2 milijarde dolara

businessman-3213659_1280

Booking Holdings objavio je da je sklopio ugovor o kupovini B2B distributera hotelskih soba, Getarooma, za 1,2 milijarde dolara.

Getaroom sa sedištem u SAD-u ući će u brend Booking Holdingsa u kojem su već Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, KAYAK i OpenTable.

Kako navode iz Booking Hoildinga, Getaroom će udružiti snage s Pricelineovim timom za strateška partnerstva, Priceline Partner Networkom, kako bi formirao novu poslovnu jedinicu za strateška partnerstva koja će poboljšati B2B distribuciju za hotelske partnere, dok će istovremeno nuditi veliki paket tehnologije smeštaja za pridružene partnere. Očekuje se da će transakcija povećati vrednost i za hotele i za pridružene partnere.

Budući da se turistička industrija nastavlja oporavljati od pandemije, kontinuirano tražimo prilike za bolju podršku i našim partnerima i našim klijentima. Tokom godina, strateška partnerstva igrala su važnu ulogu u našim naporima da dosegnemo više kupaca putem novih kanala, “ rekao je Brett Keller, glavni izvršni direktor Pricelinea, te dodao kako se kombiniranjem tehnologije i stručnosti Getarooma i Pricelinea, mogu dodatno pojednostaviti distribuciju za njihove hotelske partnere te pružiti nova i bolja rešenja za segment smeštaja u SAD-u.

Kombinacija Getarooma i mreže partnera Priceline omogućiće ubrzani rast zajedničke vizije kroz pružanja robusnijeg rešenja za naše klijente, te pojednostaviti složenost globalne distribucije za naše hotelske partnere“, rekao je Matt Davis, glavni izvršni direktor iz Getarooma.

Getaroom je distributer hotelskih soba usmeren na B2B koji prvenstveno služi putnicima koji putuju unutar svoje države ili putuju u Severnu Ameriku.

Getaroom.com nudi putnicima pristup niskim cenama hotela, a kako navode, pozivom u njegov besplatni pozivni centar na 800-HOTELS-8 (800-468-3578) gosti mogu dobiti pogodnosti neobjavljenih cena, obično 10 do 20 posto nižih cena objavljenih na hotelskim web stranicama i drugim booking platformama.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!