fbpx

“Bolski storytelling” nagrađen sa dve nagrade na međunarodnom festivalu turizma i turističkog filma

croatia-gbe18cddac_1920

12. novembra 2021. u Solinu održan je 28. Međunarodni festival turizma i turističkog filma Interstas i 24. ITF’CRO.

Nagrade i priznanja dodeljena su za 2020. i 2021. godinu, a u Bol su došle dve nagrade. Prva je nagrada za 2020. godinu Turističkoj zajednici opštine Bol – za vrlo kreativna profesionalna postignuća i izvrsnost u prezentaciji bogatstva turizma, tradicijskih vrednosti, kulture Bola.

TZ Bola posebno se istakla serijom videa i kampanjom “Naše bolske priče” u kojoj su sami meštani ispričali svoje priče i pozvali goste da ih posete, kao i ekstenzijom iste u kojoj su strani stalni gosti Bola pozvali svoje sunarodnike da posete Bol.

Takođe, u istom narativu nastali su i promotivni filmovi – Iznajmljivači, Zmajeve špilje i Dominikanski samostan, a koji su nakon priznanja na sajmu ITB Berlin, dobili i posebno priznanje 28. Međunarodni festival turizma i turističkog filma Interstas tako da je Bol odlično zaokružio celu kampanju započetu u 2020. godini.

Sve Bolske priče možete da pogledate na sledećem link-u. Drugu nagradu dobio je Markito Marinković, direktor Turističke zajednice Bol, koji je za 2021. godinu primio posebno priznanje za izvrsnost u realizaciji i prezentiovanju turističke izvrsnosti Bola.

Veseli me da je međunarodni žiri prepoznao projekt Naše bolske priče koji je očigledni primer uključivanja lokalne zajednice u promociju svog mesta, jer ko će bolje prezentovati svoje nešto od samih meštana. Omogućili smo meštanima da pričanjem svojih životnih priča predstave sebe i svoje mesto i na taj način gost unapred zna gde može kupiti ulje, organski uzgojenu hranu, konzumirati lokalne proizvode” ističe Markito Marinković, direktor TZ Bola.

Do kraja oktobra 2021. godine na Bolu je ostvareno 72.753 dolazaka (što je 64% ostvarenih dolazaka iz 2019.) te je ostvareno 428.201 noćenja (što je 68% od ostvarenih noćenja iz 2019.).

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!