fbpx

Bolja popunjenost privatnog smeštaja u Crnoj Gori sa početkom špica sezone

adria-4939554__340

Trenutna popunjenost kapaciteta privatnog smeštaja ide uzlaznom putanjom, sa početkom sezonskog špica, saopštila je direktorka Udruženja izdavaoca privatnog smeštaja Branka Džoganović i dodala da je to segment u okviru kojeg mogu biti zadovoljni.

Ona je kazala da se nezadovoljstvo izdavaoca odnosi na izuzetno slabu popunjenost u predsezoni i kasni početak sezone.

– Hotelski kapaciteti su u znatnoj meri bolje popunjeni i u dužem vremenskom intervalu. Za razliku od hotela, mi i dalje imamo zanemarljiv procenat organizovanog popunjavanja kapaciteta. Taj sistem nije stabilan ni razrađen, a s obzirom na to da se radi o kapacitetu koji je višestruko veći i raznolikiji od hotelskog, to zahteva sistemsku podršku – rekla je Džoganović agenciji Mina-business.

Na pitanje kakve su cene u privatnom smeštaju ove godine, Džoganović je odgovorila da su na nivou iz 2019. ili niže.

– S obzirom na tržišta sa kojih je došao i rezervisao najveći broj gostiju, nismo imali prostora za povećanje. Uzimajući u obzir ukupnu situaciju na tržištu, standard naš i naših gostiju, potrudili smo se izaći u susret svakome ko je poželeo da dođe da na more – dodala je Džoganović.

Komentarišući veliki udeo sive ekonomije u sektoru izdavanja smeštaja, kao i proces fiskalizacije, Džoganović je objasnila da jeste značajan deo kapaciteta u sivoj zoni, ali da su u razgovorima sa predstavnicima nadležnih ministarstava pokušali i uspeli da rasvetle na koji način je sve i sam sistem podstakao trenutnu situaciju.

– Ohrabruje što ćemo u konstruktivnom dijalogu i konkretnim rešenjima uspjeti da to prevaziđemo. Skoro godinu i po smo upućivali zahteve za organizovanjem adekvatne obuke i to će se u narednom periodu realizovati – rekla je Džoganović.

Prema njenim rečima, Udruženje je uložilo dodatni napor da sa softverskom firmom iz Podgorice prilagodi rešenje koje određeni broj izdavaoca već koristi.

– Naš glavni zahtev je bila kvalitetna podrška za implementaciju i to izdavaoci koji se prijavljuju sigurno imaju. Aplikacija omogućava fiskalizaciju, prijavu gosta i obračun boravišne takse. Takođe, omogućava izdavanje potvrde o registraciji gosta, što je dodatni benefit. Povratne informacije su dosta dobre i verujemo da ćemo i na ovaj način olakšati i intezivirati proces fiskalizacije u privatnom smeštaju – saopštila je Džoganović.

Komentarišući dosadašnji tok sezone i najave za naredni period, Džoganović je poručila da u privatnom smeštaju predsezone skoro da nije ni bilo.

– Većina hotela su svoje junske cene i promo aranžmane produžili i u prvoj polovini jula, tako da su zbog uređenih sistema i svakodnevnog i celodnevnog servisa, uz brojne sadržaje, bili prvi izbor gostiju koji su nas posetili. Ako ne nastupimo sa konkretnim ponudama, već u avgustu za postsezonu, velike su šanse da se situacija iz predsezone ponovi – zaključila je Džoganović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!