fbpx

Besplatnom obukom privrednika i bazarom autentičnih proizvoda TO Budva obeležava Svetski dan turizma

TOB-SvijetskiDanTurizma

“Turizam za inkluzivni rast”, tema je koju je agencija Ujedinjenih nacija za turizam (UNWTO) izabrala za ovogodišnji Svetski dan turizma, koji se obeležava danas.

Ona nas podseća da svaki čovek, inspirisanim novim idejama, hrabar da prihvati izazove, da postavi i ostvari ciljeve – menja svijet! Sposobnost turizma da se brzo obnavlja i nadoknađuje gubitke daje mogućnost svima, a posebno kreativnim pojedincima, da ponovo zakorače sa svetom i kreiraju bolju budućnost.

“Svi pojedinci u Budvi, koji neposredno ili posredno žive od turizma, važan su deo naše turističke destinacije. Samo zahvaljujući dobroj saradnji, razmeni ideja i mišljenja, razvoju kritičke misli i uzajamnoj empatiji, Budva, kao prestižna turistička destinacija, može ići napred. Samo zajedno možemo stvoriti lepše, prijatnije, sigurnije i kvalitetnije okruženje za naše turiste” – ističe Maja Liješević, direktorka
Turističke organizacije opštine Budva, povodom Svetskog dana turizma.

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sa posebnom pažnjom obeležava Svetski dan turizma, 27. septembar, koji podiže svest o višestrukoj vrednosti turizma i doprinosu koji daje u postizanju ciljeva održivog razvoja.

U subotu, 02. oktobra, u hotelu „Avala“, na temu: „Digitalni marketing i storytelling“, TO Budva će organizovati besplatnu obuku za zainteresovane privrednike, prvenstveno izdavaoce privatnog smeštaja i zaposlene u novim, manjim hotelima sa teritorije opštine Budva. U nedjelju, 03. oktobra, TO Budva, organizuje jednodnevni bazar u saradnji sa NVO „Mojih ruku djelo“, na kojem će svi posetioci moći da kupe autentične crnogorske rukotvorine i degustiraju primorske delicije. Bazar će se održati u periodu od 11h do 16h između hotela „Mogren“ i hotela „Avala“.

Dvodnevni program će se realizovati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, a zbog ograničenog broja mesta, iz TO Budve upućuju apel svim privrednicima koji su zainteresovani za besplatnu obuku da se do četvrtka, 30.09. do 12 sati prijave na email: info@budva.travel , a posetiocima bazara da poštuju mere zaštite koje su na snazi.

Izvor: Turistička organizacija Budva

Fotografija: Turistička organizacija Budva

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!