fbpx

Besplatne interpretacijske šetnje u Hrvatskoj kao dobar primer storytellinga

croatia-2696279_1920

U organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, u gradu Krku tokom jula i avgusta održale su se besplatne interpretacijske šetnje pod nazivom “Frankopani, koji i dalje žive kroz nas”.

Tematska vođenja na hrvatskom, engleskom, poljskom i nemačkom jeziku, a prisustvovalo im je ukupno 130 posetilaca, iako je interes bio puno veći. Naime, šetnje su održane u skladu sa epidemiološkim uslovima pa je tako u svakom terminu moglo učestvovati najviše 20 prijavljenih posetilaca.

Ovaj novi kulturno-turistički proizvod omogućio je našim posetiocima osjećaj nezaboravnog turističkog doživljaja, uz legende i priče iz grada i ostrva Krka koje su istorijski autentične, ali su prilagođeni i sadašnjem mestu i vremenu“, navode iz Turističke zajednice Grada Krka.

Svaka šetnja trajala je u proseku sat vremena, a uključivala je i ulaznice za posetu Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru Krk, otvorenom u sklopu kulturno-turističke rute Putevima Frankopana.
Kroz vođene šetnje gosti su saznali zanimljivosti i crtice iz života najslavnijih stanovnika grada Krka, knezova krčkih Frankopana, na zanimljiv i interaktivan način.

Interpretacijske šetnje vodile su Slavica Peričić i Monika Mikolajska, licencirani turistički vodiči, koje su ovoga proleća učestvovale na edukaciji za sertifikovanje interpretatora baštine na ostrvu Krku udruženja Interpret Europe, Međunarodnog udruženja za interpretaciju baštine.

Prva je šetnja bila prezentacijsko vođenje za turističke radnike, prvenstveno one zaposlene u turističkim agencijama i na recepcijama hotela i kampova, koji su tokom leta taj sadržaj nudili svojim gostima, dok su na ostalima učestvovali posetioci grada Krka.

Važna pouka, lokalno stanovništvo kao i turistički radnici moraju upoznati i znati svoju destinaciju, pogotovo oni koji prodaju turističke sadržaje, kao bi ih i sami prošli te znali prodati tj. ispričati kroz svoje lično iskustvo. Upoznajte vašu destinaciju.

Storytelling u Krku, gradu istorije i kulture, predstavlja jedinstveni doživljaj za posetioce destinacije koji nudi putovanje kroz vreme i odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentovanjem baštine na savremen način.

Odmakom od klasične turističke ponude te isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentovanjem baštine na savremen način postigli smo inovativni kulturno-doživljajni proizvod koji je marketinški alat, ali i komunikacijsko sredstvo”, zaključuje Ivana Kovačić direktorica Turističke zajednice Grada Krka.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!