fbpx

Beogradski ugostitelji biće oslobođeni plaćanja zakupa gradu za maj

cafe-984275_1920

Kako bi Grad Beograd pomogao zaposlenima u ugostiteljastvu koji tokom prethodnog meseca nisu mogli da rade, zbog pogoršane epidemiološke situacije, Sekretarijat za imovinu grada Beograda utvrdio je odluku kojom se sva pravna lica koja se bave u ugostiteljskom delatnošću, a rade u poslovnim prostorima koja su vlasništvo grada, oslobađaju zakupa poslovnog prostora za maj 2021. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je dodao da će ovu odluku Gradsko veće usvojiti na sednici koja će biti održana 12. aprila, a potom i Skupština grada na sednici koja će biti održana do kraja ovog meseca.

– U poslovnim prostorima koji su vlasništvo Grada Beograda posluje 481 pravno lice koje se bavi ugostiteljstvom na površini od 41.999 kvadratnih metara. Mesečna faktura koju kompanije koje se bave ugostiteljstvom plaćaju Gradu Beogradu iznosi nešto više od 45.878.000 dinara To znači da se Grad Beograd odrekao ovog prihoda i posredno pomogao kompanije koje se bave ugostiteljstvom sa skoro 46 miliona dinara – rekao je Vesić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!