fbpx

Beogradski maraton pod maskama i uz mali broj gledalaca

7D6ED1C8-EF14-4E4D-A6CD-09032AB5F51A

U Beogradu je juče održan 34. Beogradski maraton, u prisustvu malog broja gledalaca. 

Početak trke označio je gradonačelnik Zoran Radojičić, a manifestaciji su prisustvovali i predsednica počasnog odbora maratona i ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, član Kriznog štaba doktor Predrag Kon i direktor maratona Dejan Nikolić.

Radojičić je istakao značaj održavanja ovako značajne manifestacije za grad Beograd.

– Vraćamo se tradiciji i normalnom životu – istakao je gradonačelnik, podsetivši da manifestacija prošle godine nije bila održana zbog pandemije koronavirusa.

Gradonačelnik je ukazao da su preduzete sve epidemijske mere, te da su učesnici sukcesivno startovali po 500 u grupi.

– Publike skoro i da nije bilo, dok su trkači nosili maske. Verujem da je većina učesnika vakcinisana. Polako bi trebalo da se vraćamo normalnim životnim tokovima, posebno kada je reč o aktivnostima na otvorenom, svakako uz oprez koji je i dalje neophodan – istakao je prvi čovek prestonice.

Takođe je naglasio i inkluzivni karakter ovogodišnje manifestacije. Istakao je da je svima u životu potrebna podrška, te da je ljudima sa invaliditetom potrebna posebna vrsta podrške. 

–Važno je da kao Grad, ali i kao pojedinci tim ljudima damo podršku. Druga važna poruka ovogodišnjeg maratona je da smo svi jednaki, i da kao društvo moramo voditi računa o tome da svi imaju pođednake šanse da uspeju u životu – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je ovo bilo veliko iskušenje za sve nas, jer je po prvi put organizovan događaj na ovakav način. 

U maratonskoj trci startovalo je 1.000 učesnika, a u polumaratonskoj disciplini 4.000 trkača. Slogan maratona je “Bez barijera”, a prvi put u istoriji nema Trke zadovoljstva, umesto koje je, shodno sloganu, održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom, preneo je Beoinfo.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!