fbpx

Beograd-Banjaluka biciklistička trka od 13. do 17. aprila

bicikl

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka biće održana u periodu od 13. do 17. aprila. najavljeno je na konferenciji za novinare, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Kao jedan od domaćina, kako je kazao gradonačelnik Stanivuković, Banjaluka je ponosna što će ugostiti učesnike ovog značajnog sportskog događaja. – Trka ima, pre svega, sportski, međunarodni, kulturni ali i značaj što povezuje naše narode, građane i gradove. Banjaluka će uvek biti partner ovog događaja – rekao je on.

Takođe, kako je istakao trka se održava u najlepše dane, u proleće i u periodu kada Banjaluka obeležava svoj rođendan.

– Uz trku, tokom celog aprila biće održavani značajni događaji, poput Banjalučkog karnevala, u okviru kojeg će doći učesnici iz brojnih zemalja. Trka se generalno uklapa u jednu viziju grada – gde kažemo da ljudi leti idu na more, zimi na planinu, a za proleće da izaberu Banjuluku – poručio je Stanivuković i pozvao sugrađane da 17. aprila dočekaju učesnike trke u Banjaluci, saopšteno je na sajtu Grada.

– Prva startuje iz Beograda 13. aprila. Grad Beograd ove godine se još jače uključio u trku i nakon Obrenovaca startuje se prema Bijeljini, zatim prema Vlasenici i čitav karavan se onda seli u Doboj, koji je prvi put jedan od gradova domaćina. U najdužoj etapi, učesnici će krenuti iz Doboja do Prijedora, zatim poslednja etapa ide od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša i završavamo u Banjaluci, gde se voze krugovi kroz grad – pojasnio je Kuvalja.

– Ekipe dolaze iz 30 zemalja i ponosni smo na to što nam se ekipe vraćaju, ali i dolaze nove – zaključio je on. Biciklisti će za pet dana preći ukupno 568 kilometara, a poslednjih 30-ak kilometara voziće ulicama Banjaluke.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!